Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, kadayıf, sütlü, tarifi, tel, yapılır

Sütlü Ve Cevizli Tel Kadayıf Tarifi - Sütlü Ve Cevizli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Ve Cevizli Tel Kadayıf Tarifi - Sütlü Ve Cevizli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır



Sütlü ve Cevizli Tel Kadayıf Tarifi - Sütlü ve Cevizli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır - Sütlü ve Cevizli Tel Kadayıf Malzemeleri






Malzeme Listesi


Yarım Kilogram Tel Kadayıf

50 Gram Tereyağı

100 Gram Margarin

1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

1 Kase Ceviz (İrice Dövülmüş)

2 Su Bardağı Süt (Soğuk)


Şerbeti İçin

4 Su Bardağı Şeker

4 Su Bardağı Su


Sütlü ve Cevizli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?


1 Tel kadayıfı iki elinizin parmakları ile harmanlıyormus ya da havalandırıyormuş gibi tel tel olana dek iyice açın


2 Margarin ve tereyağını bir kaba koyarak kaynamasına izin vermeden eritin


3 Katı yağ eridikten sonra içine sıvıyağı koyarak karıştırın


4 Kadayıfı genişçe bir kaba alın ve üzerine yağlı karışımı gezdirin Her tarafının yağlanmasını sağlamak için hafifçe karıştırın Bunun için ellerinizi ya da iki tane çatal kullanabilirsiniz


5 Fırın tepsisine fırın kağıdı serin ya da hafif yağlayın


6 Dilerseniz kadayıfın yarısını tepsiye serebilirsiniz ancak servis yaparken kolaylık olmaması ve tatlının dağılmaması için küçük bir kase kullanabilirsiniz Bir tane kase alıp içine yarısına dek kadayıf doldurun Ortasını parmağınızla hafif çukurlaştırarak irice dövülmüş ceviz koyun Üzerine yeniden tel kadayıf koyun ve tepsiye ters çevirerek koyun


7 Tüm kadayıf bitene dek aynı işlemi yapın


8 Fırını 180 derecede ayarlayın ve mutlaka önceden ısıtın Tepsiyi fırına vererek yaklaşık 40 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin


9 Fırından çıkarır çıkarmaz 2 su bardağı soğuk sütü kadayıfların üzerine kaşık kaşık dökün


10 Kadayıfın oda sıcaklığına gelmesini beklerken bir yandan da şerbeti hazırlayın Kadayıf soğuk, şerbet sıcak olacak


11 Su ve şekeri tencereye alarak karıştırın ve kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 2-3 dakika kaynatın


12 Soğuyan kadayıfın üzerine bir kepçe yardımı ile yine azar azar dökerek gezdirin


13 Dilerseniz üzerine daha fazla ceviz serpebilir ya da kaymak ile servis edebilirsiniz

Not:


Dilerseniz kadayıfın orta kısımlarına cevizle birlikte birer dilim kadar dil peyniri de koyabilirsiniz ama peynirin erimiş halde servis edilmesi gerektiği için mutlaka sıcak servis yapmalısınız Yani şerbeti önceden hazırlayıp soğutarak tatlı fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbet dökerek servis yapmanız gerekir


Sütlü kadayıfın şerbetini hazırlarken içine sütü kesmemesi için limon eklemeyin


Afiyet Olsun










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.