Bira Mayası

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bira Mayası




Mantarlar grubunda yer alan bir hücreli canlı Çıplak gözle görülmeyecek kadar küçük, yuvarlak ve renksiz hücreleri olan mayalar, genellikle bir araya gelmiş yığınlar hâlinde bulunur


Oksijensiz koşullar altında bakteri ve mayalarda görülen şeker moleküllerinin parçalanarak enerji açığa çıkması olayına ?mayalanma? (fermantasyon) denir


Mayalar doğada çok yaygın olarak bulunurlar Mayalandırma yoluyla baldan bal şarabı, malttan bira, üzüm suyundan da şarap yapımı çok eski çağlardan beri bilinmektedir


Mayalanma olayının nasıl gerçekleştiği bilimsel olarak ilk kez 19 yüzyıl ortalarında ünlü Fransız bilgini Louis Pasteur (Luis Pastör) tarafından açıklanmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.