Koloit

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koloit




İki ya da daha çok maddeden birinin öteki içinde son derece ince tanecikler hâlinde dağılmasıyla meydana gelen düzgün karışım Kolloidal çözelti ve asıltı da denir Koloit, suspansiyonla çözelti arasında bir ara durum olarak düşünülebilir Dağılmış parçacıkların büyüklüğü basit moleküllerinkinden büyük, optik bir mikroskopla görülemeyecek kadar da küçüktür (1-100 mikrometre, en çok da 500 mikrometre çapında) Koloite tipik örnek sis ve tereyağıdır Koloitler, parçacıkların (yani dağılmış olan fazın) ve ortamın (yani sürekli fazın) özelliklerine ya da koloitin kalımlılığına göre olmak üzere iki türlü sınıflandırılabilirler Koloitlerin ilginç özellikleri vardır Bunların en önemlisi, koloit içinde ışığın ayrılmasıdır Gündüz vakti göğün mavi, günbatımında da kırmızı görünmesi, atmosferdeki kolloidal parçacıklardan dolayıdır Parçacıklarla sürekli faz arasındaki ara yüzeyde molekül ve iyonların soğurulması özellikleri de, suyun temizlenmesinde önemli bir rol oynar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.