Gıda Zehirlenmesinde Yapılması Gerkenler |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gıda Zehirlenmesinde Yapılması GerkenlerZehirlenme Durumlarında Yapılacaklar İlaç, besin zehirlenmeleri 1Zehirin sindirim sisteminden emilimin yavaşlaması için hastalara süt, yumurta akı, nişasta solusyonu ve su gibi şeyler içirilir 2Hastanın boğazına parmak sokularak kusturulmaya çalışılır 3Tıbbi kömür verilebilirBüyüklere 30-40 adet, çocuklara 20 adet eritilerek içirilir 4Hastaneye götürülürHastanede midesi yıkanırZehirli madde biliniyorsa panzehiri kulanılır Solunum yoluyla zehirli veya toksik gazlarla olan zehirlenmelerde(tüpgaz, şofben)ilkyardım 1Hasta derhal temiz havaya çıkarılır 2Sıkı giyecekler gevşetilir veya çıkarılır 3Şuuru yerinde olanlar , temiz havada derin nefes alıp verdirilir 4Solunum güçlüğü çekenlere, suni solunum yaptırılır 5Hastaya oksijen verilir 6Acil olarak hastaneye götürülür Böcek ilaçları, instektisid, fare zehiriyle zehirlenme 1Hastanın giyecekleri süratle çıkarılır 2Deri bol su ile yıkanır 3Hastaneye götürülür Yemek zehirlenmeleri: ilk madde ile aynı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|