|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aşçıbaşı, çorbası, tarifiaşçıbaşı, yapılışı |
![]() |
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası YapılışıAşçıbaşı Çorbası Nasıl Yapılır?-Aşçıbaşı Çorbası Tarifi-Aşçıbaşı Çorbası Yapılışı ![]() Malzemeler: 4 yemek kaşığı tereyağlı margarin 2 yemek kaşığı un 2 adet tavuk göğsü (veya hindi göğsü) 2 adet domates 6 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı salça Yarım su bardağı tel şehriye 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz Tuz ![]() Yapılışı: Tavuk göğüslerini şeritler halinde doğrayın ![]() Kırmızı mercimeği ayıklayıp ![]() ![]() Kuru soğanı ayıklayıp ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir tencerede tereyağlı margarini kızdırıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanlar renk alınca ![]() ![]() ![]() Daha sonra içine yıkanmış kırmızı mercimekleri ve tavuk suyunu ilave edip ![]() ![]() Mercimekler tavuk suyunda pişince ![]() ![]() Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye koyup ![]() ![]() Çorba kaynamaya başlayınca içine doğranmış tavuk parçalarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyılmış maydanoz ile süsleyip ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|