|
|
Konu Araçları |
badem, çorbası, kremalı, tarifikremalı, yapılışı |
Kremalı Badem Çorbası Tarifi-Kremalı Badem Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Badem Çorbası Tarifi-Kremalı Badem Çorbası YapılışıKremalı Badem Çorbası Tarifi-Kremalı Badem Çorbası Yapılışı Malzemeler: (4 porsiyon) - 3 yemek kaşığı sıvıyağ - 2 yemek kaşığı un - 3 yemek kaşığı badem tozu - 4 su bardağı soğuk su - 1 su bardağı süt (ya da krema) - Tuz - Üzeri için bir parça tereyağı / sıvıyağ ve kırmızı toz biber Yapılışı: 1 Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın unu ve badem tozunu ekleyip kavurun Hafifçe kavrulmuş badem kokusu gelinceye kadar 2 Soğuk suyu ve sütü ekleyin kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırmaya devam edin Çorbanız koyulaşıp kaynayınca tuzunu ayarlayın ve altını kapatın 3 Küçük bir sahanda biraz yağ ısıtıp kırmızı biberi hafifçe yakın Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üzerlerine gezdirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|