Tekke Çorbası Tarifi-Tekke Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tekke Çorbası Tarifi-Tekke Çorbası YapılışıTekke Çorbası Tarifi-Tekke Çorbası Yapılışı Malzeme; 100 gr kıyma 1 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 1 soğan 1 çay kaşığı kuru nane 5 su bardağı sıcak su Tuz karabiber Hamur için: 1 su bardağı un 1 yumurta 3 çay bardağı su Tuz Hazırlanışı; * Unu hamur yoğurma kabına alıp tuzla harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ekleyin Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edin Unlanmış zeminde hamuru merdane ile açın 1?er santimlik kareler halinde kesin * Soğanı temizleyip rendeleyin Margarini tencerede kızdırıp soğanı ve kıymayı kavurun Domates ve biber salçaları ekleyip karıştırın Sıcak suyu ekleyin Su kaynamaya başlayınca hamurları ilave edin Tuz karabiber ve kuru nane ile tatlandırın * Servis kâselerine paylaştırıp üzerini nane ile süsleyin Sıcak olarak servis yapın Tekke çorbası Kütahya'ya ait geleneksel bir lezzettir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|