Ovmaç Çorbası Tarifi-Ovmaç Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ovmaç Çorbası Tarifi-Ovmaç Çorbası YapılışıOvmaç Çorbası Nasıl Yapılır?-Ovmaç Çorbası Tarifi-Ovmaç Çorbası Yapılışı Malzemeler: 1 yumurta sarısı 1 su b un 2 çorba k tereyağı 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt nane tuz su Hazırlanışı: Tencereye kaynayan suyu alınSuyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatınKarıştırma kabına yumurtanın sarısıtuzsu ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edinTencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alınÜzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırınYoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarınKaynaya dek çorbayı pişirinÜzeri için tereyağını tavada eritinÜzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edinServis tabağına çorbayı alınÜzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|