|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, kastilla, tarifikastilla, yapılışı |
![]() |
Kastilla Çorbası Tarifi-Kastilla Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kastilla Çorbası Tarifi-Kastilla Çorbası YapılışıKastilla Çorbası Tarifi-Kastilla Çorbası Yapılışı Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 4 yumurta ![]() 3 diş sarmısak ![]() 6 dolmalık biber (bunların üçü yeşil ![]() ![]() 250 gramlık bir francala ![]() 1 çorba kaşığı zerdeçal ![]() 1+1/2 bardak et suyu (tavuk suyu da olabilir) ![]() 1 fincan mısır unu ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağı ![]() yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() 1 bardak rendelenmiş kaşer peyniri ![]() Yapımı: Francalayı önce dilim dilim sonra da kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı ve bunları kızgın bir fırına koyup peksimet gibi kızartmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir güvece boşaltmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbayı yarım saat kadar orta ısılı ateşte pişirmeli ![]() ![]() Güveci ateşten indirdikten sonra yumurtaları içine kırmalı rendelenmiş kaşer peynirini ![]() ![]() ![]() Hakiki Kastiyle çorbasında et suyu yerine sade su konmakta ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|