İzgara Çipura (Soslu) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Çipura (Soslu)Malzemeler 1 Adet Çipura Sosu İçin 4 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 15 Tatlı Kaşığı Soya Sosu 2 Tatlı Kaşığı Sarmısak Suyu 3-5 Adet Defne Yaprağı 1 Çay Kaşığı Kekik Tuz Toz Karabiber Yemeğin Tarifi Sos için gerekli bütün malzemeleri karıştıralım Daha sonra hazırladığımız sosu bir tülbentte veya ince delikli tel süzgeçe dökelim Sosu süzgeçle süzüp katı kısımlarını ayırdıktan sonra bir süre buzdolabında bekletelim Dolaptan çıkardıktan sonra balığın kuyruğundan ve her iki yanağından çay kaşığıyla bu sostan dökelim Her iki tarafını da yağlayıp kömür ızgarasında kızartalım Balığı yeşil soğanla süsleyerek servis yapalım Not: Çipura yerine başka bir ızgaralık balık da kullanabilirsiniz Bir izmirli olarak vazgeçemediğim tek balık ÇİPURA |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|