İçli Tava Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Tava Tarifi





İçli Tava Tarifi

İçli Tava Yapılışı
İçli Tava Nasıl Yapılır
İçli Tava Resimli


Malzemeler :

1 kg hamsi
1/2 kg pirinç
3 baş orta boy soğan
2 kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
15 kahve fincanı çam fıstığı
1 su bardağı ayçicek yağı
Yeteri kadar tuz
300 gr tereyağ


yemeğinin hazırlanışı:
İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.