İçli Tava Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Tava Tarifiİçli Tava Tarifi İçli Tava Yapılışı İçli Tava Nasıl Yapılır İçli Tava Resimli Malzemeler : 1 kg hamsi 1/2 kg pirinç 3 baş orta boy soğan 2 kahve fincanı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı karabiber 15 kahve fincanı çam fıstığı 1 su bardağı ayçicek yağı Yeteri kadar tuz 300 gr tereyağ yemeğinin hazırlanışı: İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çam fıstığıyla birlikte soğanın içine katılır 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır Tencerenin kapağı örtülerek pilav pişirilir Diğer tarafta hamsiler kılcıklarından ayrılarak fileto haline getirilir Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuş üzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|