Taşra Usulü Bilina Dolması (4 Kişilik) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taşra Usulü Bilina Dolması (4 Kişilik)MALZEMELER DOLMA İÇİ İÇİN 1/2 Su Bardağı Ceviz İçi 1/2 Su Bardağı Fındık İçi 1/2 Su Bardağı Fıstık İçi 3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam 4 Çorba Kaşığı Bal 1 Su Bardağı Kuru Kayısı 1 Su Bardağı Hurma 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm 200 gr Kaymak SOSU İÇİN 1/2 Su Bardağı Pekmez 100 gr Muşmula 1 Çay Bardağı Su BİLİNA İÇİN 2 Su Bardağı Süt 1/2 Su Bardağı Un 1 Çay Bardağı Şeker 2 Yumurta 6 Çorba Kaşığı Tereyağı HAZIRLANIŞI Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin Bilina malzemeleri olan süt şeker un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın Teflon tavayı hafifçe yağlayıp orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın Sosunu ilave ederek servis yapın SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|