Ayçekirdekli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayçekirdekli Ekmek Tarifi![]() Çekirdekli Ekmek Tarifi Malzemeler ![]() 1 paket kuru maya 1 5 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ay çekirdeği içi Aldığı kadar un Hazırlanışı ![]() Ilık su maya ve toz şekeri bir kabın içerisinde iyice karıştırın![]() Yoğurma kabına sıvıyağ yarım çay bardağı ay çekirdeği içi tuz ve mayalı karışımı alın![]() Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yarım saat bekletin ![]() Ekmek pişireceğiniz kalıbın içini yağlayın ![]() Hamuru kalıbın içine yerleştirip üzerini suyla hafifçe ıslatın ![]() Ekmeğin üzerine ay çekirdeği serpin ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Pişen ekmeği fırından çıkarıp oda ısısında hafif ılınmasını sağlayın ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() Alıntı
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|