Cevizli Sütlü Somun Ekmek Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Sütlü Somun Ekmek TarifiCevizli Sütlü Somun Malzemeler: • 3 su bardağı un • 1 tatlı kaşığı kuru maya • Yarım su bardağı ılık su • Yarım su bardağı süt • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı toz şeker • 3 çorba kaşığı zeytinyağı • Yarım su bardağı ceviz içi Cevizli Sütlü Somun Yapılışı: Maya süt ılık su tuz ceviz ve sütü karıştırın Geniş bir kaseye koyun Karışımın hacmi iki katına ulaşınca un ve zeytinyağıyla birleştirip yoğurun Yoğurduğunuz hamuru oda sıcaklığında hacmi iki katına çıkacak kadar bekletin Mayalanan hamura elinizle arzu ettiğiniz şekli verin Üzerine yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 15 dakika bekleyin Isıtılmış fırında 180 derecede altın rengini alana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|