Yemeklerin Vazgecilmesi Soslar Hakkinda |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemeklerin Vazgecilmesi Soslar HakkindaSos kızartılmış etlerden sızan kızartma sularının veya haşlanmış et tavuk balık sularının hatta zeytinyağının un yumurta gibi malzemelerle karıştırılarak yemeklerin üzerinde durabilecek kıvama getirilmesi halidir![]() Yemeklere renk ve lezzet katan soslar yemeklerin vazgeçilmez bütünleyicisidir Sosları genel olarak beş gruba ayırmak mümkündür![]() Siyah soslar: fırında kızartılmış etlerden sızan suların un domates gibi katkı verici maddelerle koyulaştırılmasıyla elde edilen kırmızı ve siyah renkteki soslardır![]() Beyaz soslar: süt çiğ krema veya tavuk dana balık sularının unla ko-yulaştırılması sonucunda elde edilen soslardır![]() Sarı soslar: çiğ veya az pişirilmiş yumurta şansına bol zeytinyağı veya mısırözü yağı yedirilerek koyu bir kıvama getirilmiş mayonez türü soslardır ![]() Usareli soslar: limon veya sirkeye zeytinyağı veya un ve yumurta katılarak elde edilen terbiye özelliği olan soslardır![]() Liyezon yani bağlantı sosları: yumurtanın unun sütün tereyağının ve limonun iyice birbirine karıştırıldıktan sonra pişirilerek koyulaştınl-masıyla elde edilen soslardır Yalnızca çorbalarda kullanılır![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|