Patates Garnuturunun Puf Noktasi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Garnuturunun Puf NoktasiPatates garnitürü hazırlamada şeker miktarı az patatesler kullanılmalıdır Sarı patatesler püre yapmağa beyaz patateslerde kızartma yapmağa elverişlidir Patates kızartmalarında : Mısır özü olin soya yağlarını zeytinyağına tercih etmelidir Bunların en iyisi mısır özü yağlarıdır Çünkü bu yağlar yanmaz Böylece yiyeceklerde de kararma olmaz Patates kızartması yapılırken kapağı kapamamak lâzımdır Kızartmanın hafif pembe renkte olması gerekir Patatesler kızgın yağa atılıp sertleşinceye kadar dokunmamak sertleştikten sonra karıştırarak kızartmak lâzımdır Patatesler kızardıktan sonra kağıt yayılmış bir kaba çıkarılır Yağın yanmaması için kızartmaların bol yağda ve derin kapta yapılması lâzımdır Bunun için piyasada patates kızartma tencereleri vardır Artan yağ süzülüp 2 nci 4 ncü kızartmalarda kullanılabilir Haşlama patatesten garnitür yapılacağı zaman patates haşlama suyuna 1/2 limon sıkılacak olursa patatesler dağılmaz Kabuğu ile haşlama besin değeri bakımından daha doğrudur Çünkü patatesin besin değeri kabuğa en yakın yerdedir alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|