Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek YapılışıDolama Çörek Nasıl Yapılır?-Dolama Çörek Tarifi-Dolama Çörek Yapılışı Malzemeler 2 5 su bardağı ılık Süt20 gr Yağ (hamurun içi için)1 kullanımlık yaş maya (40gr )1 çorba kaşığı toz şeker 1 paket Yağ 6 su bardağı un 1 yumurta sarısı Tuz Hazırlanışı Ilık Süt’e tozşekeri ve mayayı ekleyelim Maya kabarınca hamur yoğurma kabına aktaralım İçine eritilmiş 20 gr Yağ’ı ekleyip tuzunu ayarlayalım Un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamuru 12 eşit bezeye bölelim Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım Yumuşamış Yağ’ı her yufkanın üzerine elimizle sürelim 12 yufkayı aralarına Yağ sürerek üst üste dizelim Yufkaları rulo olarak saralım Ruloyu buzdolabında 3 saat bekletelim Dolaptan alıp ruloyu 1 cm aralıklarla keselim Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim Şeritleri parmağımıza dolayarak rulo yapalım Fırın tepsisine dizelim ve oda sıcaklığında yarım saat daha bekletelim Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz ruloları ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı üstü kızarana dek pişirelim Piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapalım
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|