Samosa Börek Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Samosa Börek TarifiMALZEMELER 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı tane kişniş 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates Yarım kase haşlanmış bezelye 1 adet sivribiber 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz tuz Hamur için : Yarım kg un 1 çorba kaşığı kekik tohumu Yeterince su ve tuz Kızartmak için : Sıvıyağ HAZIRLANIŞI Hamur için yarım kg unu 1 çorba kaşığı kekik tohumunu yeterince su ve tuzla karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun İç malzemeyi hazırlayın 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın Tane kimyon ve kişnişi ilave edin 1-2 kez çevirin Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi bezelyeleri ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin Hamuru rulo şekline getirin 1 parmak kalınlığında açın Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin Yuvarlağı ortadan ikiye kesin Her bir parçayı huni şeklinde sarın Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun Ağız kısmını sıkıca kapatın Kızdırılmış sıvı yağda pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|