Etli Bohça Böreği |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bohça BöreğiMALZEMELER 4 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Su 2 Yumurta 1 Yumurta Sarısı 1 Su Bardağı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Paket Kabartma Tozu 250 gr Erimiş Margarin Tuz İç Malzemesi 350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 3 Soğan Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Çukur bir kaba unu boşaltın Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta yoğurt sıvıyağ süt kabartma tozu ve tuz ilave edin Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın Hamurları erimiş margarinle yağlayın Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun Soğanları piyazlık doğrayın Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin Çok az su ekleyip pişirin Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|