Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavut, böreği, kolay, tarifi

Kolay Arnavut Böreği Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Arnavut Böreği Tarifi





MALZEMELER
Hamur için:
1 kg un
1 çay bardağı sıvıyağı
Alabildiğince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
200 gr beyaz peynir veya çökelek
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet pazı
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine sürmek için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı eritilmiş ılıtılmış margarin

Ayrıca bezeleri yağlamak için:
1 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Geniş bir yoğurma kabının içinde unun ortasını açıp tuzu bir fincan sıvıyağı ve azar azar ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım
Bezelerden her birini bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağı sürelim ve bekletelim
Öte yandan içinin harcını hazırlamak üzere pazıları yıkayıp çok ince doğrayalım ve geniş bir kabın içine boşaltalım Üzerine yemeklik çok ince kıyılmış kuru soğanları ekleyip tuzunu serpiştirelim Bir elimizle tıpkı köfte yoğurur gibi pazı ve soğanları ezip eskilerin deyimiyle ?öldürelim? Sonra içine tavla zarı formunda küp doğranmış domatesleri ekleyip şöylesine bir karıştırıp bir kenara koyalım Şimdi tabak büyüklüğünde açılmış ve yağlanmış hamurlarımızdan dördünü üst üste koyup elimizi yumruk yapıp hamuru elimizde döndürerek hazır yufka inceliğinde ve şeklinde büyütelim Ya da iki kişi karşılıklı geçip çamaşır çekiştirir gibi hamuru çekiştirip hazır yufka gibi büyütün Diğer 4 hamuru da üst üste koyarak aynı şekilde hazır yufka gibi tek parça olarak büyütelim Şimdi elimizde iki parça yufka oldu 40-45 cm çapındaki kenarları yüksek yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serelim Üzerine çiğden hazırladığımız harcımızı yayalım Üstüne tekrar ikinci yufkayı serip iki yufkanın kenarlarını elimizle birbirine yapıştıralım Üzerine birlikte çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını sürelim Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp böreğimizi pişmeye bırakalım Yaklaşık 35-40 dakika sonra üzeri altın sarısı kızaran böreği fırından alıp sıcakken dilimleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.