Üsküp Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üsküp Böreği TarifiMALZEMELER 5 Adet Yufka 250 Gr Tereyağı Yada Margarin 2 Adet Yumurta 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 3 Diş Sarmısak 3 Çorba Kaşığı Un 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu 1/2 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti) HAZIRLANIŞI Eti haşlayıp ısıtılmış basınçlı tencereye aktaralım Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edelim Etin daha lezzetli olması için tencereye doğranmış şekilde 1 havuç 1 soğan ve bir defne yaprağı ekleyelim Tuzunu ekleyip et yumuşayana dek haşlayalım![]() Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelim Her yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelim Son katına da yağı sürüp yufkaları kare dilimler halinde kesip 230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım![]() Bu arada sosu hazırlamaya başlayalım 3 çorba kaşığı yoğurda 3 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurta ekleyelim 3 diş sarmısak ve limon suyunu da ilave edip mikserle karıştıralım Sonra 1 5-2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim Koyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım![]() Altı üstü kızarana dek pişen yufkaları fırından alalım Etlerin haşlandığı suyu soğutarak yufkaların üzerine 2-3 kepçe gezdirelim Haşlanan etleri böreğin üzerine yayalım Sosu da böreğin üstüne yayıp üzerini düzeltelim 1 kaşık tereyağını eritip toz kırmızı biber ekleyelim Ve kırmızı biberli yağı sos üzerine gezdirip tepsiyi tekrar fırına sürelim 5-10 dk daha pişirip fırından alalım Ilık olarak servis yapalım
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|