![]() |
Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Pırasa Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler: 1 kg pırasa 100 gr krema 4 diş sarımsak 10 adet mantar Tuz Karabiber Başemel sos için: 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 4 dilim ekmek ![]() ![]() Üzeri için: 4 dilim ekmek ![]() Hazırlanışı: Pırasalar yıkanır ve ince ince doğranır ![]() Tencereye bir miktar sıvıyağ konulur ve içine ince kıyım sarımsaklar atılır ve kavrulur ![]() İçine doğranmış mantar atılır ve kavrulur ![]() ![]() Tuz ![]() ![]() ![]() Suyunu çekene kadar pişirelim ![]() Pırasa piştikten sonra içine krema ilave edilir ve karıştırılır ![]() Beşamel sosu yapmak için ![]() ![]() Beraber un kokusu çıkana kadar kavrulur ve tuz atılır ![]() Süt ilave ettikten sonra hiç bırakmadan çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz ![]() Dilimlenmiş ekmekleri küçük karelere kesiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın kabına hazır olan pırasayı döküp yerleştiriyoruz ![]() Üzerine hazır olan beşamel sosu döküyoruz ![]() En son kızarmış olan ekmekleri tekrar elimizle parçalayarak kırıntı şeklinde serpiyoruz ![]() 180 dereceli fırında 30 dakika pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|