Osmanlı’Da Eğitim Ve Öğretim Nasıldı? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı’Da Eğitim Ve Öğretim Nasıldı?Osmanlı’da Eğitim ve Öğretim Nasıldı? OSMANLI’DA EĞİTİM VE ÖĞRETİM Osmanlı’da eğitim ve öğretim oldukça ge*lmiştir Görev ve sorumluluklarını bilen insan*lara karşı saygılı hoşgörülü bilgili insanlar ye*şermek amacıyla medreseler kurulmuştur![]() Medreselerde dini bilimlerin yanında pozitif bilimler de okutulmaktaydı Medreselerin ya*nında cami saray okullar ve konaklarda da yapılmaktaydı![]() Günümüz orta ve yüksek eğitim kurumları düzeyinde olan medreselerin yakınında kütüphane imaret gibi yapılarda yer almıştır ![]() İlk medrese Orhan Bey döneminde İznik’te açılmıştır Daha sonraki dönemlerde çeşitli bölgelerde de medreseler açılmıştır Fatih döneminde açılan Sahn-ı Seman medresesi ile Kanuni döneminde açılan Süleymaniye Medreseleri ünlüdür![]() Osmanlı’da medreseler vakıflara bağlanm*ıştı Medreselerde eğitim parasız olup eğitim görenlerin yiyecek ve giyecekleri vakıflar aracılığıyla karşılanmaktaydı![]() Osmanlılar döneminde medreselerde yetişmiş birçok bilim adamı vardı Matematik fizik coğrafya astronomi gibi alanlarda bilimsel çalışmalar yapmaktaydılar![]() Medreseler 17 yy’dan itibaren bozulmaya başlamıştır Rüşvet ve istismarın artması müderrisliklere hak etmeyen bilgisiz insanların gelmesi eğitim düzeyinin düşmesine neden olmuştur![]() ENDERUN
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|