|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| armut, tarifi, tatlısı, yapılışı, zencefilli |
Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı YapılışıZencefilli Armut Tatlısı Tarifi - Zencefilli Armut Tatlısı Yapılışı - Zencefilli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler 4 kişilik 300 gr çırpılmış krema50 gr tozşekerYarım tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın Hindistan cevizi rendesi 1 tatlı kaşığı zencefil tozu Hazırlanışı Fırını 190 derecede ısıtın Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın![]() Armutları soyup ikiye bölün Çekirdeklerini çıkartın Kesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin![]() Krema şeker vanilya tarçın zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün![]() 30-35 dakika pişirin Armutlar yumuşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirin Soğuk servis yapın![]() Not:Tam olgunlaşmamış sert armutlarla daha iyi bir tat elde edersiniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|