Gelin Sepeti Tatlısı Tarifi - Gelin Sepeti Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Sepeti Tatlısı Tarifi - Gelin Sepeti Tatlısı YapılışıGelin Sepeti Tatlısı Tarifi - Gelin Sepeti Tatlısı Yapılışı - Gelin Sepeti Tatlısı Nasıl Yapılır? MALZEMELER: Tart Hamuru İçin: * 200 gr margarin (oda sıcaklığında) * 3 yemek kaşığı pudra şekeri * 1 silme çay kaşığı kabartma tozu * 1 pkt vanilya * Aldığı kadar un Krema İçin: * 25 su bardağı süt * 3 yemek kaşığı un * 3 yemek kaşığı şeker * 1 yemek kaşığı nişasta * 1 pkt vanilya * 1 tatlı kaşığı margarin Üzeri İçin: * Yarım pkt tart jölesi * İstediğiniz meyveler YAPILIŞI: 1 Un hariç tüm tart hamuru malzemesini karıştırın 2 Unu karışıma azar azar ekleyin ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin 3 Hamurun üzerini örtüp 10 dk dinlendirin 4 Uygun bir kase ya da kapakla küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin ve yağladığınız kalıplara hamurları yerleştirin 5 Çatalla hamurların her tarafına delikler açın ve 180 dereceli fırında hamur kızarana kadar pişirin Fazla kabaracağından endişeniz olursa küçük yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine koyun Onunda üzerine bakliyat yerleştirin üzerleri kızarınca kağıt ve bakliyatı alıp tabanıda pişirin 6 Bu arada kremayı hazırlayın Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi kaynayıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin 7 Soğuduktan sonra vanilya ve margarini ekleyip mikserle iyice çırpın Ne kadar çırparsanız krema o denli güzel olur 8 Soğuyan tart hamurlarına kremayı paylaştırarak kaşıkla yerleştirin 9 Doğradığınız minik meyve parçalarınıda istediğiniz gibi yerleştirin 10 En üste tarifine göre hazırladığınız tart jölesini meyveleri kapatacak biçimde dökün 11 Dolapta bir kaç saat dinlendirip servis edin Notlar: 1 Hemen servis edecekseniz jöle kullanmanıza gerek kalmaz 2 Tart kalıbına koyacağınız hamur çok kalın (krema fazla olmaz) yada çok ince (kremanın ağırlığından kırılır) olmasın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|