Hindistan Cevizli Adana Halka Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Adana Halka Tatlısı Tarifi![]() MALZEMELER:
Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın ![]() İçine tuzu ve şekeri de ekleyin Dahasonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin Hamur toplanınca altını kapatıp soğumayabırakın Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın![]() En son nişastayı irmiği ve hindistan cevizini ekleyin![]() Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun Elinizisıvıyağ ile yağlayın Elinizin içine torba ile hamuru halkaşeklinde sıkıp soğuk yağa atın Tavanız dolunca altınıyakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın Daha öncedenhazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın Daha sonra yumuşamasına fırsat vermedeniçinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın ![]() Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak birlezzet ![]() İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutupkullanmak gerekecek ![]() ![]() ![]() Kaynak:Oktay Usta |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|