![]() |
Şeytani Cezbeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytani CezbelerŞEYTANİ CEZBELER Amir Bin Abdullah Bin Zübeyr dedi ki; “Babama geldim ve dedim ki; “Allah’ı zikreden hayırlı bir kavim gördüm ![]() ![]() ![]() “Onlarla oturma! Ne Rasulullah ![]() ![]() Katade r ![]() ![]() ![]() “Bu Allah’ın dostlarının sıfatıdır ![]() ![]() ![]() İmam Acurri r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözü iyi ayırt edin! Onun vaazında, bayıldık, bağırdık, başlarımıza vurduk, göğüslerimizi yumrukladık, kendimizi attık, (cahillerin çoğunun yaptığı gibi ) raks ettik demiyor! (O cahiller) vaaz esnasında bağırır, bayılır düzenbazlık yapmaya çalışırlar ![]() ![]() ![]() Böyle hareket edenlere denilir ki; Bil ki şüphesiz Rasulullah Sall ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ۞Hakikatleri, şeriatleri bıraktılar da ۞Cahillerin, sapıkların zahirî görünüşlerine uydular ۞Tartışmayı zafer, hayâsızca lafızları şatafat ۞Kabul ettiler de; ansızın baskın yaparcasına hücum ettiler ![]() ۞Allah’ın kitabını attılar arkalarına ۞Yolcu bir kimsenin arttırdığı lokmayı atarcasına ۞Müzik dinlemeyi hevâlarına binek kıldılar ۞Ve aşırı giderek hakkında her imkânsız şeyi söylediler: ۞O itaattir, o kurbettir, o sünnettir, dediler ۞Doğru söylediler; fakat o saptırıcı şeyhe doğru böyledir ![]() ۞Eskiden beri hile ile onları avlayan bir şeyh ![]() ۞Nihayet onlar hilebazın çağrısını kabul ettiler ![]() ۞Onun hatırına Kur’ân’ı, haberleri, rivayetleri terkettiler ۞Çünkü bütün bunlar onların sapıklıklarının tanığıdır ۞Şiiri semâ’ ile dinlemeyi genç için daha faydalı buldular ۞Yedi bakımdan böyle olduğunu söylediler ۞Allah’a yemin ederim, düşman onlar gibilerine karşı ۞Böyle bir zafer kazanmış değildir ۞Vah kaybolan emellere! ![]() ![]() ۞Şarkıya gelince sinekler gibi raksettiler ۞Allah’a yemin olsun ki, onlar Allah için raksetmediler ![]() ۞Def, zurna ve şarkı söyleyenin bir nağmesi ۞Eğlence ve çalgı âletleriyle bir ibadet, nerde görülmüştür? ۞Kitap ağır geldi onlara, gördüklerinde ۞Birtakım emir ve nehiylerle kendilerini sınırlandırdığını; ۞Raks ise hafif geldi onlara, şarkıdan sonra ۞Ey kendisine benzeyenlere yakışan bâtıl! ۞Ey ümmet! Muhammed’in dinine kimse hıyanet etmedi ۞Ve kimse ona karşı cinayet işleyip ondan usanmadı, bu bâtıl başka ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|