![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiARARIM SENİ Akşam erken çöker yalnızlığıma Sokak sokak gezer ararım seni Hasretin gönlümün yangınlarında Alev alev yanar ararım seni Gözyaşlarım kurur yanaklarımda Hüzünlü bir ıslık dudaklarımda Sigaram sabahlar parmaklarımda Nefes nefes çeker ararım seni Gölgen düşer sanki hep yollarıma Adım adım yürür izlerim seni Bir çılgın özleyiş girer kanıma Yudum yudum içer ararım seni ![]() ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiAĞLADIM Dün gece uzun uzun Seni andım ağladım ![]() Sonu yok yolumuzun Ona yandım ağladım ![]() Kim bilir acımızı Bu yasak aşkımızı O eski şarkımızı Çaldım-çaldım ağladım! ![]() ![]() Dolaştım sokaklarda Ağaran şafaklarda Seni senden uzakta Sardım sardım ağladım İmrendim sevenlere Sarılıp gidenlere Elele gezenlere Baktım baktım ağladım Benimsin bende değil Ellerim sende değil Yanmamak elde değil Yandım yandım ağladım ![]() Tuza bastım yaramı Aşkla açtım aramı Sensiz son sigaramı Yaktım yaktım ağladım ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiALMİRA Şimdi aynı şehirde olsaydık seninle Almira Yine aynı sokaklarda birlikte yürüseydik hayata Ve adımızı yeniden yazsaydık Buluştuğumuz bütün duraklara Unutup gitseydik bütün çirkinliklerini dünyanın Ve bütün acımasızlığını Sorgulayıp bütün yasakları Sorgulayıp bütün günahları Seninle yeniden başlasaydık bu sevdaya Seninle yeniden Almira Şimdi aynı okulda olsaydık seninle Almira Yine aynı sınıfta yine aynı sırada Birlikte göz atsaydık o kırmızı kaplı kitaplara Tarih gibi fizik gibi matematik gibi Ölümsüz aşkları sorsaydık hocalara Ölümsüz aşkları Almira Şimdi bir kır kahvesinde olsaydık seninle Yine aynı masada yine aynı köşede Yeniden düşler kursaydık seninle Dağlar gibi sıra sıra Ve yeniden yaratsaydık kendi dünyamızı Ve de birlikte söyleseydik ikimizde kendi şarkılarımızı Meydan okuyup ayrılıklara Hem de teslim olmadan Yıllara yollara yalanlara Teslim olmadan Almira Ne var ki; Bir kara eylüldü O kara üzüm gözlerine son bakışım Yanışım ve de yıkılışım Üstümden bütün trenler geçti o gün Bütün otobüsler Ve bütün gemilerim battı sen gideli Şimdi bütün umutlarım alabora Anlıyorsun değil mi Anlıyorsun Almira Şimdi bir düşün Kim itti bizi bu kör olası ayrılığa? Kim itti bizi bu pişmanlıklar denizine? Kim yaktı bizi kim? Hem de sırtımızdan vura vura Görüyorsun değil mi görüyorsun Bir ikimiz sığamadık bu koca dünyaya Bir ikimiz Almira Ve işte o gün Koca bir son yazıldı bu aşkın son sayfasına Dönüşü olmayan bir yolda kaldık Dönüşü olmayan bir yolda Almira ![]() ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiBEN AŞKI ÖLÜMSÜZ BİLENLERDENİM İstemem sevgili yüzüme gülme Eğer ki sonunda ağlatacaksan İstemem sevgilim ümitler verme Sonunda dünyamı karartacaksan Ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim Bir ömür boyunca sevenlerdenim Ellerin ellerime değmesin derim Eğer ki sonunda bırakacaksan Gönüle vurulmaz asla bir kilit Seveni öldürür kırılan bir ümit Sevgilim yanıma yaklaşmadan git Eğer ki sonunda ayrılacaksan AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiCEREN GÖZLÜM Unuttun mu diye sorma Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm Sen ufkuma doğan güneş Sen gönlüme düşen ateş Burcum bile burcuna eş Ayrılamam ceren gözlüm Bahtımdaki uğurumsun Gönlümdeki gururumsun Yarınımsın umudumsun Unutamam ceren gözlüm Seni yazdım hayatıma Gönlümün her sayfasına İnan senden başkasına Sarılamam ceren gözlüm Sen gözümde tüten duman Sen vardığım en son liman Sen Tanrı'mdan bir armağan Unutamam ceren gözlüm Islanırsa eğer gözün Yüreğime çöker hüzün Ne olursun gülsün yüzün Dayanamam ceren gözlüm AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiEYLÜL BAKIŞLIM Baharda gelmedin yazda gelseydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Nasıl sevdiğimi sen de bilseydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaderimi baştan çizemez miydin Bu kördüğümü sen çözemez miydin Daha önceleri gelemez miydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaç gece terk ettim kaç sabah koştum Seninle doluydum sensiz bomboştum Geç olsa da aşkı sende bulmuştum Ah benim hazanım eylül bakışlım Kalbim sarıl diyor aklımsa bırak Gönlüm hep seninle ellerim uzak Sen yolun başında ben de son durak Ah benim hazanım eylül bakışlım ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiİPİN UCUNDA (KAPRİS ÇİÇEĞİM) İkimizde yağmur bulutu gözler Ne yazık aşkımız ipin ucunda Dilinizde yürek yangını sözler Ne yazık sabrımız ipin ucunda Ayrılık çanları çaldı çalacak Bu aşkın saati durdu duracak Seninle bağımız koptu kopacak Ne yazık sabrımız ipin ucunda Ne yapsak olmuyor olmadı işte Seninle dünyamız uymadı işte Ayrılık tek çare bence bu işte Ne yazık sonumuz ipin ucunda Dağ gibi umutlar hayaller bitti O çılgın arzular geceler bitti O tatlı heyecan o hasret bitti Ne yazık sevdamız ipin ucunda Ne sen değiş artık ne söylenip dur Bu tatsız kavgalar bitsin ne olur Bende bu mutsuzluk sende bu gurur Ne yazık ayrılık ipin ucunda İnata, kaprise, naza gerek yok Acı bir siteme söze gerek yok İnan ki bu sona çok geç kaldık çok Ne yazık ömrümüz ipin ucunda Seninle olmaktı bütün dileğim Anlamadın beni nazlı bebeğim Ah benim taş kalplim kapris çiçeğim Ne yazık aşkımız ipin ucunda Bu aşkın kalbimde kalsa da izi Yarına götürmek yok sevgimizi Ayrılık pusuda bekliyor bizi Ne yazık sevdamız ipin ucunda ![]() ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiİKİMİZ AYNI GÜNDE DOĞMUŞUZ İkimiz aynı günde doğmuşuz Birimiz kuş tüyü bir yatakta Birimiz acıların kucağında Birimiz doğar doğmaz üç doktor kesmiş göbeğini Birimizin kendi anası Birimize günlerce zevk mutluluk emzirmişler Birimize yokluk, acı ve sefalet İkimiz aynı gün okula başlamışız Birimiz şehrin en pahalı kolejinde Birimiz bir mahalle mektebinde Birimizin evinde özel günler, özel öğretmenler Birimizin evinde yaşanmamış gün görmemiş En acı dersler ![]() ![]() ![]() Ve yıllar sonrasında birimizin elinde yaldızlı diplomalar Birimiz ortaokuldan terk Ve hayatı boyunca tek! İkimiz aynı gün gurbete çıkmışız Birimiz avrupa'ya tahsile Birimiz askere Birimize adam oldu dediler alkış tuttular Birimizi hep yok saydılar ve de unuttular Birimiz hep ev değiştirdi, dost değiştirdi, sevgili değiştirdi Tıpkı gömlek değiştirir gibi Birimiz ne değişti, ne değiştirdi sevdiklerini Bir saatli bomba gibi gömdü içine çektiklerini! Ama birgün İkimiz de öleceğiz Elbette senin mezarın mermerden olacak Benimkisi şüphesiz meçhul kalacak Ama unutma Sakın unutma dostum Senin Tanrı'ya borcun Benimse hep alacağım olacak ![]() ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiHATIRLAR MISIN? Seninle zamanların en ölmezini yaşamıştık En büyük çemberini çizmiştik mutluluğun En geniş açılarına aşkı taşımıştık beraberce Hatırlar mısın? Yağmurlar yağdırmıştık en kurak mevsimlerde Boy boy umutlar yeşertmiştik içimizde O ne özlemlerdi gizlediğimiz Hatırlar mısın? Bir şarkımız vardı ki en içlisiydi şarkıların Şiirlerim vardı sana okurdum mısra mısra Ve sonra göz göze gelirdik uzun uzun Hatırlar mısın? Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık Az mı kaçtık gölgesinden ayrılığın? Tanrıya kaç geceler avuç açtık Hatırlar mısın? Ve neden sonra sarardı yaprakları mutluluğun Ve neden bir bir kuruttuk umutları, özlemleri? Oysa bir ağaçtık dal dal çiçek açan, meyve veren Hatırlar mısın? Öyle ya bir kara tren ayırmaya yetti bizi Bir mendil bile sallayamadım ardından Öylece yalnız, öylece sensin kaldım Hatırlar mısın? Şimdi boş vagonlarda arıyorum seni Anıları yaşıyorum yeni baştan Elimde değil seni hatırlıyorum bilmem ki sen de beni Hatırlar mısın? AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiBANA KENDİNİ ANLAT Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat Hasretim gülyüzüne Susamışım sevgine Başkasından bana ne Bana kendini anlat Boşver esen rüzgara Boşver yağan yağmura Hadi gel kollarıma Bana kendini anlat Geceleri üşür müsün Hemen örtünür müsün Beni düşünür müsün Bana kendini anlat Ah benim nar çiçeğim Canım ipek böceğim Meraktan öleceğim Bana kendini anlat Aşkımızdan kime ne Sevdamızdan kime ne Başkasından bana ne Bana kendini anlat AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiO GECE SEN GİDİYORDUN O gece sen gidiyordun Yıldızlar bir bir düşüyordu Günlerden bir yaz gecesi Ama kalbim üşüyordu O gece sen gidiyordun Bir aşk daha bitiyordu Buz gibiydi ellerin Ayakların titriyordu O gece sen gidiyordun İçimde dağlar yıkılıyordu Sanki bütün mermiler Üzerime sıkılıyordu O gece sen gidiyordun Yollar sana küsüyordu Yüreğimde bir ihtilal Dudaklarım susuyordu O gece sen gidiyordun Oysa gölgen duruyordu Kimsesizdim pencereme Binlerce sen vuruyordu O gece sen gidiyordun Yeni bir son başlıyordu Gururum direnişte Duygularım çıldırıyordu O gece sen gidiyordun Bütün denizlerim yanıyordu Böyle bir ayrılığa Ölü kuşlar ağlıyordu O gece sen gidiyordun Ama kimse bilmiyordu Olacak şey miydi bu Dünya hala dönüyordu Hayat devam ediyordu! AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiBEN BU KÖYÜN DELİSİYİM Beni bilen böyle bilsin Ben dostluğun delisiyim Akıl irfan sizde kalsın Ben bu köyün delisiyim Bu acılar bitene dek Ağlayanlar gülene dek Bu can bende ölene dek Ben bu köyün delisiyim Sesi çıkmaz kırık sazın Tadı olmaz susuz yazın Mezarıma öyle yazın Ben bu köyün delisiyim Ne köleyim ne de bir kul Vicdan bir borç hayat okul Alın sizin olsun akıl Ben bu köyün delisiyim Benim yolum aşkın yolu Benim yolum hakkın yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Sizde para sizde banka Sizde silah sizde bomba Bende dostluk bende sevda Ben bu köyün delisiyim Haydi koşun savaşmaya Bu dünyayı paylaşmaya Ben bakarım çocuklara Ben bu köyün delisiyin Aşk okurum aşk yazarım Aşktır benim tek pınarım Size değmesin nazarım Ben bu köyün delisiyim Yaşayın siz aklı selim Boşverin siz benim halim Siz bir dahi siz bir alim Ben bu köyün delisiyim Benim yolum gönül yolu Benim yolum sevda yolu Bir tek derdim Anadolu Ben bu köyün delisiyim Ben bu yurdun delisiyim ![]() ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiİNSANLAR KENDİLERİ ÇİZER KADERLERİNİ Artık gidebilirsin gideceğin yere Sana kal diyemem son ümit senden olsun Senden olsun son pişmanlık Hayır diyemem Bil ki Seni artık sevemem O bitimsiz anılar gelse de aklıma Göz göze diz dize oluşumuz Birlikte yaşadığımız günler Geceler de gelse aklıma Sana dönemem Her masal gibi bitti bugün O kısacık mutluluğumuz Belki yalandı Belki yalan gibi bir şeydi Seninle mesut oluşumuz Şimdi ellerini görüyorum boşlukta çaresiz Gözlerini görüyorum en acı hüzünlerle dolu Oysa Ne kadar yalvarsan da Ne kadar ağlasan da Artık evet diyemem İnsanlar kendi çizer kaderlerini Seni affedemem ![]() ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiGECELERDEN BİR GECE Senden uzakta seni yaşadım Maziye yeniden daldım bu gece Acı bir pişmanlık sardı içimi İçmeden bir başka oldum bu gece Seni düşündükçe başka kollarda Kadehim kırıldı avuçlarımda Sana dur demeyen gururumu da Ayaklar altına aldım bu gece Bensiz ne haldesin şimdi kimbilir Sen yoksun bu hayat nasıl çekilir Gözümde canlanır anılar bir bir Resmini bin defa öptüm bu gece Ne kadar mutluyduk niye ayrıldık Kendime sorup da durdum bu gece Neye yarar artık bu geç pişmanlık Başımı taşlara vurdum bu gece ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
![]() |
A.Selçuk İlkan Köşesi |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() A.Selçuk İlkan KöşesiHATIRLA AŞKIM Unutulmaz anları vardır hayatın Islak kirpiklere takılıp kalan Zamana meydan okuyan Biz de öylesine yaşadık seninle Öylesine sevdik Hatırla aşkım ![]() ![]() Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım Hatırla aşkım ![]() ![]() Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Artık hep hüzzamdan çalıyor şarkılarım Sen de nasıl sever nasıl söylerdin Hatırla aşkım ![]() ![]() Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılarla halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp-geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım Bu bizim son yeminimizdi Hatırla aşkım ![]() ![]() Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Hatırla aşkım ![]() ![]() Hatırla Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Herşeyin sonu yakın Ama sen de bil ki Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm HATIRLA AŞKIM ![]() ![]() AHMET SELÇUK İLKAN |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|