|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
2009antalyanin, açiklamasi, akciğeri, basin, eşgüdüm, inatla, isteniyor, kurulu, satilmak, sökülmek, temmuz |
![]() |
Eşgüdüm Kurulu Basin Açiklamasi (03 Temmuz 2009):Antalya'nin Akciğeri İnatla Sökülmek Ve Satilmak İsteniyor... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşgüdüm Kurulu Basin Açiklamasi (03 Temmuz 2009):Antalya'nin Akciğeri İnatla Sökülmek Ve Satilmak İsteniyor...EŞGÜDÜM KURULU BASIN AÇIKLAMASI (03 TEMMUZ 2009):ANTALYA'NIN AKCİĞERİ İNATLA SÖKÜLMEK VE SATILMAK İSTENİYOR ![]() ![]() ![]() BASIN AÇIKLAMASI 2800 dekarlık Muratpaşa Vakıf Zeytinliği Antalyanın elinde kalan son yeşil alan olarak son yıllarda sık sık kamuoyunun gündemine gelmektedir ![]() 2800 dekarlık Muratpaşa Vakıf Zeytinliği Antalya?nın elinde kalan son yeşil alan olarak son yıllarda sık sık kamuoyunun gündemine gelmektedir ![]() Antalya?daki tüm siyasi partilerin, yerel yöneticilerin, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmalarına ve bu konuda tüm kamuoyunun bu alanın tarımsal niteliğinin korunarak, sit özelliğinin devamını talep etmelerine rağmen Vakıflar Bölge Müdürlüğü ısrarla ve inatla çiftliği elden çıkarmaya, yeşil dokuyu yok etmeye çalışmasının neyi amaçladığı açıktır ![]() Vakıf Zeytinliği son olarak 03 ![]() ![]() ![]() Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü?nün bu alanı mevcut yapıyı koruyarak ve kamu yararı konusunda tasarruf edeceği beklentisi doğmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() Kamuoyunun beklentisi bu yönde iken Vakıflar Bölge Müdürlüğü çiftliği hemen hemen aynı şartname ile 09 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılacak ihalenin şartnamesi bir önceki şartname gibi zeytinliğin şu andaki tarımsal yapısını yok ederek halka kapatılarak gelecekte ticaret ve turizm alanına dönüştürülmesine olanak sağlayacak tuzaklar içermektedir ![]() Şartnamenin Kiralamanın Ana Esasları İle İlgili 5 ![]() ![]() ![]() Aynı maddenin 6 ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hükümler çiftliğin gelecekte tarımsal niteliğinin ve koruma derecesinin değiştirileceği açıkça ortaya koymaktadır ![]() ![]() ![]() Aynı fıkrada "Kadastro Müdürlüğünce yapılacak ölçümleme ile belirlenecek çiftliğin sınırı yeniden duvar ve tel örgü ile çevrilecektir" denilerek çiftliğin halka kapatılacağı açıkça ifade edilmektedir ![]() Aynı maddede mevcut binaların şartnamede belirtilen kullanımları için tadilat yapılması yeterli veya uygun olamaması halinde yıkılarak bu binaların yerlerine yenilerinin yapılabileceği ifade edilmektedir ![]() ![]() İhaleye girebilme şartları ile ilgili 8 ![]() ![]() Kiracının yükümlülükleri ile ilgili 17 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Devir ve temlik ile ilgili 21 ![]() ![]() ![]() Bu düzenlemeler Vakıf Zeytinliğinin gelecekte turizm ve ticaret yatırımları için yabancı ve çok uluslu şirketlere devredilebileceği kuşkusunu doğurmaktadır ![]() Şartnamede yer alan bu hükümler Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Vakıf Zeytinliğinin kamu yararı dışında mevcut tarımsal yapıyı değiştiren ve kentin akciğerlerini yok edecek bir sözleşme ile birilerine verilmeye çalışılması vakıfların kuruluş amacına da aykırıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu olarak elimizde kalan son yeşil alanı korumak için, geçmişte olduğu gibi gelecekte de duyarlılığımızı sürdüreceğimizi tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna bir kez daha duyururuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 03 ![]() ![]() Ayrıntılı bilgi için www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|