|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dağıtımı, engelli, kitap, ücretsiz, öğrencilere |
![]() |
Engelli Öğrencilere Ücretsiz Kitap Dağıtımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Engelli Öğrencilere Ücretsiz Kitap DağıtımıOkulun seramik, triko gibi atölyelerini gezen Bakan Çelik, sıraların üzerinde yer alan kitapları öğrencilere verdi ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanı Çelik ve beraberindekiler daha sonra okulun toplantı salonuna geçerek törene katıldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Biz yapıyoruz, yıksaydık haber olurdu" diyen Bakan Çelik, muazzam bir değişim ve dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek, şunları söyledi: "Bu reklam konusu olsun diye propaganda malzemesi olsun diye yapılan hizmetler değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğun evden dışarı çıkamayacak şekilde bir rahatsızlığı varsa, öğretmeni ve okulu öğrencinin ayağına götürdüklerini bildiren Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu çerçevede bin 4 adet ev okulu açtıklarını belirtti ![]() Yeni yapılan okulların mimarisinde değişiklik yaparak ortopedik engelli öğrenciler için okul rampası oluşturduklarını anlatan Bakan Çelik, Burdur'da engelli bir öğrenci ile arasında geçen diyaloğu anlatarak, bakanlık olarak sağladıkları katkılar hakkında bilgi verdi ![]() Engelli öğrencilere fırsat verilmesinin önemine değinen Bakan Çelik, "Tüm bunlar yapıldığı takdirde, ortaya milletvekili Lokman Ayvalar ve Daire Başkanı Hale Bacakoğulları çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Şu veya bu engelli olunabileceğini ve rehabilitasyonun mümkün olabileceğini bildiren Bakan Çelik, gönülden engelli olmanın ise rehabilitasyonunun mümkün olmadığını söyledi ![]() ![]() ![]() Sosyal devletin vatandaşlar tarafından hissedildiğini anlatan Milli Eğitim Bakanı Çelik, şöyle konuştu: "Bu ücretsiz ders kitabı yardımları ile hissedilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr ![]() ![]() Konuşmaların ardından Bakan Çelik, engelli öğrencilere yaptığı katkılar nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "Takdir Beratı" verirken, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan tarafından da Gökçek'e plaket sunuldu ![]() Engelli öğrencilerin bağlama eşliğinde çeşitli türküler söylediği törende, engellilerin başarı öyküsünün anlatıldığı, "Eğitim Her Engeli Aşar" konulu kısa bir film gösterisi de sunuldu ![]() Yazının Orjinali için lütfen www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|