08-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Efes Vakfı Kuruluyor
Türkiye'nin önde gelen şirketleri, Efes Antik Kenti'ni dünyaya tanıtmak amacıyla Efes Vakfı kurulmasını kararlaştırdı
İzmir'in sahip olduğu en önemli tarihi değerlerden biri olan ve kazı çalışmaları devam eden Efes Antik Kenti'ne destek olmak için Türkiye'nin dev şirketleri de güçbirliği yaptı Borusan Holding öncülüğünde Eczacıbaşı ve Doğuş Holding'in de katılımıyla bölgedeki kazı çalışmalarına destek vermek ve Efes'i dünyaya daha iyi tanıtabilmek için Efes Vakfı kurulması kararlaştırıldı Kuruluş çalışmaları süren vakıf önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Avusturya Bilim ve Araştırma Bakanı Beatrix Karl'ın katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantıda tanıtıldı Tanıtıma Borusan Holding Başkanı Ahmet Kocabıyık ile Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı da katıldı
KAYNAK ARTACAK
Vakıf hakkında bilgi veren Bakan Günay, vakfın Efes kazılarına büyük katkı sağlayacağını ifade etti Efes Antik Kent'in çok büyük bir kültürel miras olduğunu anımsatan Günay, "Bugün Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Doç Dr Sabine Ladstatter, kazı başkanı olarak görev yapıyor Enstitü bu mekanın çalışması için 600 bin euro kaynak ayırdı, gelecek yıl bu rakam iki katına çıkacak Bugün ise Efes ile ilgili yeni bir vakıf yola çıkıyor Harcanan rakamlardan fazlasını seferber edecek yeni vakıf kuruluyor" diye konuştu
Avusturya Bilim Bakanı Beatrix Karl ise, şunları kaydetti: "Efes Vakfı'nın kurulması ile başka kazılar ve araştırma projeleri yapılabilecek Birçok yer kazılamadı, kazılacak çok yer var Efes en büyük turizm merkezlerinden biri haline getirilmeli "Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Efes Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da, Efes Antik Kenti'nin dünyanın en büyük kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekti Kocabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü: "çalışmalarımızı 3 ana konuya odakladık Birinci konu Efes'i arkeoloji biliminin çağdaş uygulamalarının tüm dünyaya sunulduğu bir vitrin haline getirmek İkinci olarak Efes'i dünyanın lider turizm noktaları arasında ilk sıraya taşımayı hedefliyoruz üçüncü ve son odak nokta ise tanıtım Efes için küresel bir tanıtım platformu oluşturacağız "
Vakıf yönetimde kimler bulunuyor?
Efes Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri: Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi, M-D Gertner GmbH Başkanı Alexander E Gertner, VIP Torism Başkanı Yasemin Pirinçcioğlu, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü yöneticisi ve Efes Kazı Başkanı Doç Dr Sabine Ladstatter, Viyana merkezli Efes Dostları Cemiyeti Başkanı DI Dr Albert Hochleitner ile Türkiye Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal
Kaynak: Selçuk Belediyesi
|
|
|