Ali Paşa Plavi |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Paşa PlaviMalzemeler: Malzemeler 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 100 gr Kıyma 1 Diş Sarmısak 1 Soğan 1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık 1 Fincan Antepfıstığı 1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü Tuz Yapılışı: Yemeğin Tarifi Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin Sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|