Dul Avrat Corbası

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dul Avrat Corbası



MALZEME:

Un 2 su bardağı
Mercimek 3 /4 su bardağı
Limon 1 adet
Tereyağ 2 çorba kaşığı
Kuru nane 1 çorba kaşığı
Biber salçası 1 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
Unu bir tepsi içine eleyin Tuz ve su karışımı ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Bir süre beklettikten sonra, oklava ile 3 mm kalınlığında yufkalar açın Uzun şeritler kesin Bu şeritleri üst üste koyarak, küçük küçük kıyın Hamurların birbirine yapışmaması için yufkaların üzerine un serpin Bütün hamuru bu yolla küçük kareler şeklinde pul pul kesip bir kenara ayırın Öte yandan mercimeği suda haşlayın Bir iki taşım kaynatın Haşlanmış mercimeklerin içine kestiğiniz hamurları atın Tuzunu ekin Hamurlar pişince bir adet limon suyunu sıkıp ateşten indirin Eritilmiş yağa biber salçası, nane karıştırarak, yaptığınız çorbanın üzerine dökün Sıcak sıcak ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.