Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, yapılır

Karnıyarık Nasıl Yapılır

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıyarık Nasıl Yapılır



Karnıyarık patlıcan severler için vazgeçilmezdir, davet sofraları içinde son derece şık bir yemek Eğer et sevmeyen konuklarınız varsa bu tarifi tavuk kıyması ile yapabilirsiniz
Malzemeler:
5 Adet patlıcan
3 Çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 Su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
2 Orta boy soğan
200 Gr kıyma
4 Adet orta boy domates (biri süslemek için)
Yarım bağ maydonoz
1 Su bardağı et suyu veya su
1 Çorba kaışığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası
4 Diş sarmısak
Hazırlanışı:

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin
Sap kısmındaki yaprakların tamamını koni şeklinde kesin
Kabuklarını resimdeki gibi baş tarafında ve son tarafında biraz pay bırakarak soyun (bu kızarttıktan sonra dağılmasını önlüyor,
isterseniz alacalı olarak da soyabilirsiz ama kabuklarını soymanın daha sağlıklı olduğu söyleniyor
Soyduğunuz patlıcanları başından sonuna kadar derince çizin

Bir kaba yarıya kadar su koyun Tuzu koyup karıştırın
Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin
Sonra yıkayıp, kurulayın

Bir tavada yağı kızdırın Patlıcanları tavaya koyup her iki yanını da altın sarısı bir renk alıp, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete yada mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün
Harcını hazırlamak için, yağı bir tencerede kızdırın, soğanları ve 2 diş sarmısağı ilave edin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birkaç dakika sote edin Kıymayı ekleyin, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar sık sık karıştırarak pişirin
Domatesi katın ve domates suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Tencereyi ateşten alın Kıyılmış maydonoz, tuz ve biberi ilave edip karıştırın

Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin Patlıcanların ortasındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun Üzerini domates ve isterseniz biberle süsleyin Bir kapta salçayı sıcak su (et suyu)ile içine 2 diş sarmısağı dilimleyim ekleyin ve tepsiye dökün
Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Üzerine pişme suyunu gezdirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.