Cevizli Telkadayıf

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Telkadayıf



Malzemeler

500 gram tel kadayıf

4 yemek kaşığı tereyağ

150 gram ceviz

Şerbeti için

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

3-4 damla limon suyu


Hazırlanışı

Tereyağı eritilir
Kadayıflar tereyağı ile karıştırılarak tel tel ayrılır
Tepsinin dibine kadayıfların 1/3′ü konulur
Üzerine cevizlerin yarısı serpilir
Tekrar kadayıf ve tekrar ceviz konulup üzeri kadayıfla kapatılır
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir
Kadayıf soğuduktan sonra şerbet hazırlanır
ſeker ve su kaynatılır
Limon suyu ilave edilip altı kapatılır
ſerbet sıcakken telkadayıfının üzerine dökülür
Soğuduktan ve şerbetini çektikten sonra servis yapılır
[b][color="red"][Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.