Gilaburu Soslu Keşkül

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gilaburu Soslu Keşkül



Malzemeler :
  • 1 Lt Süt
    1 Su B Toz Şeker
    1 Su B Hindistan Cevizi
    1 Çay B Toz Yeşil Fıstık
    1 Yumurta Sarısı
    25 Çorba K Mısır Nişastası Sosu İçin:
    1 Kase Gilaburu
    1 Su B Toz Şeker
    1 Su B Su Kıvamını Bağlamak İçin:
    Mısır Nişasta
HazırlanışıTencereye önce sütü dökün Süt soğukken üzerine şekeri ve yumurta sarısını ekleyin ve biraz çırpın Süt kaynayınca hindistan cevizi ve toz fıstığı da ekleyip karıştırın
Bir kasede su ve nişastayı iyice çırparak eritin ve keşkülün üzerine döküp kıvamını bağlayın Çırpma teliyle çırpmaya devam edin Akışkan bir kıvam elde edince cam fırın kabına dökün
Sosu hazırlarken; küçük bir tencereye suyu ve gilaburuyu koyun Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Biraz piştikten sonra şekerini koyun Sosu kaynatın ve keşkülün üzerine döküp soğumaya bırakın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.