Az Yediğimiz En Faydalı 11 Besin

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Az Yediğimiz En Faydalı 11 Besin




Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden, insanların tüketmesi gereken ancak genelde tüketmedikleri faydalı yiyeceklerin listesini yapıyor


Ancak, onun favorisi olan semizotu (purslane), guava (tropik bir meyve), goji kirazı gibi bazı meyve ve sebzeleri her manavda bulmak zor "menshealthcom" internet sitesi, "The 150 Healthiest Foods on Earth (Yeryüzünün en sağlıklı 150 yiyeceği)" adlı kitabın yazarı Bowden'e, her yerde de bulunması kolay en sağlıklı besinlerin kısa bir listesini sordu Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste ve her besinin Bowden tarafından yapılan açıklaması ise şöyle:


1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünün A ve B vitamini zengini Ayrıca doğal kırmızı rengi, kanserle mücadele yardımcısı Çiğ veya salataya rendeleyerek tüketin Pişirmek antioksidan özelliğini azaltıyor


2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle, tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor


3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor İçerdiği karotenlerle, ihtiyar gözlere bire bir Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli


4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin


5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür, oksitlenmeyi önler Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için


6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu


7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir Magnezyum deposu Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek


8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak nitelendiriyor Kalsiyum içeren, kurşunsuz "o**** 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez ve bunların yanı sıra B vitamini deposu Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın


9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil Kansere karşı oldukça yararlı bir besin Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir


10 - Donmuş yaban mersini: Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken, yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç Yoğurtla karıştırarak, çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir


11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi A vitamini deposu Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz


(Zaman)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.