Fırat Üniversitesi Tdk'nın Sitesinde |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırat Üniversitesi Tdk'nın SitesindeFırat Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan "Su Ürünleri Terimler Sözlüğü" Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanmaya başladıu Ürünleri Terimler Sözlüğü yayın yönetmeni ve Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr Naim Sağlam, çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türk Dil Kurumu tarafından kitap olarak yayınlanacağını açıkladı Türk Dil Kurumu tarafından su ürünleri sözlüğü hazırlanılması için Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine teklifte bulunulmasınının ardından, TDK ve Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri ile birlikte 13 kişilik bir grup oluşturuldu Bu çalışmanın amacı; su ürünleri alanında bu güne kadar derli toplu bir terimler sözlüğünün hazırlanmamış olmasıydı Hazırlanan sözlük internette kullanıma açıldı Su Ürünleri Terimleri Çalışma grubunda, Prof Dr Mustafa Sarıeyyüpoğlu (Su Ürünleri Dekanı), Prof Dr Recep Toparlı (Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı), Prof Dr Dursun Şen, Prof Dr Erdal Duman, Prof Dr Ahmet Burhan,Doç Dr Naim Sağlam, Doç Dr Metin Çatla, Doç Dr Mustafa Dörücü, YrdDoç Dr Yaşar Özdemir, YrdDoç Dr Kenan Köprücü, YrdDoç Dr Ayşe Gürel İnallı, YrdDoç Dr Serap Saler ve YrdDoç Dr Güneş Pala bulunuyo |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|