![]() |
Kocaeli Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kocaeli ÜniversitesiKocaeli Üniversitesi Tarihçe 1976 yılında Kocaeli Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi adı altında Elektrik ve Makine Fakülteleri, Temel Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Enstitüsü kurulmuştur ![]() ![]() Yurt ve Barınma Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Yavuz Selim Erkek Yurdu, Kocaeli Üniversitesi Vakfı'na ait 2 adet yurt, Veziroğlu Kampusu kız ve erkek öğrenci yurdu, Derbent Belediyesi tarafından yaptırılan kız ve erkek öğrenci yurtları ve Saraybahçe Belediyesi erkek öğrenci yurdu bulunuyor ![]() ![]() Kütüphane Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı, Yüksek Öğretim amacı doğrultusunda, araştırma, Öğretim ve eğitim gereksinmelerini karşılamak üzere; İlgili bilim dallarına ilişkin, her türlü yayın ve bilgi kaynaklarını seçer ve merkezi olarak sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() Teknoloji Fakülte ve yüksekokul bölümlerinin tümünde eğitimin uygulamalarla kavranması amacıyla laboratuvarlar ve bilgisayarlar bulunmaktadır ![]() Beslenme Üniversitenin 9 fakülte, 3 yüksekokulu ve 17 meslek yüksekokulunda öğrencilere öğlen ve akşam öğünlerinde 4 çeşit verilmektedir ![]() ![]() ![]() Sağlık Tıp Fakültesi öğrencileri, KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmetinden yararlanmaktadırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kampus Hayatı Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi biçimde değerlendirmelerini, öğretim dönemi içinde kültürel etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacı ile halk oyunları, müzik grupları, tiyatro topluluğu, dağcılık kulübü, sualtı kulübü ve dans kulübü çalışmalarını sürdürmekte, yapılan yıl sonu şöleninde bu etkinlikler sergilenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulaşım İstanbul ile komşu olan Kocaeli'nin şehir merkezi İzmit İstanbul'a 85 km'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burslar Öğrenciler kredi-harç ile ilgili bursları kredi yurtlara bağlı Yurt Müdürlüklerinden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu (SYTF) burs formunu ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu Başkanlığı ile Vilayetlerdeki SYDTF bürolarından ilgili formların temin edilip doldurularak tekrar teslim etmeleriyle sağlanabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kulüpler Bilgisayar ve Enformasyon Kulübü Bilim ve Teknik Kulübü Folklor Kulübü Doğa Sporları Kulübü Fotoğraf Kulübü ÇAGDAS YASAM KULÜBÜ İnşaat Mühendisliği Kulübü Elektronik Kulübü Kocaeli Dans Kulübü Endüstri Müh ![]() Makine Mühendisliği Kulübü Akademi Kulübü Malzeme Kulübü Hukuk Fakültesi Kulübü Motor Sporları Kulübü Jeoloji Mühendisliği Kulübü Müzik Kulübü Matematik Kulübü Sualtı Topluluğu Sinema Kulübü Tiyatro Kulübü Uluslararası İlişkiler Kulübü Havacılık Kulübü Fakülteler ve Bölümler Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği (SAY) Fen Bilgisi Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (SAY) Ilköğretim Matematik Öğr (Ikinci Öğretim) (SAY) Ingilizce Öğretmenliği (DİL) Ingilizce Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (DİL) Sinif Öğretmenliği (EA) Sinif Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (EA) FenEdebiyat Fakültesi Felsefe (EA) Fizik (SAY) Fizik (Ikinci Öğretim) (SAY) Ingiliz Dili ve Edebiyati (DİL) Ingiliz Dili ve Edebiyati (Ikinci Öğretim) (DİL) Kimya (SAY) Kimya (Ikinci Öğretim) (SAY) Matematik (SAY) Matematik (Ikinci Öğretim) (SAY) Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ) Türk Dili ve Edebiyati (Ikinci Öğretim) (SÖZ) Hukuk Fakültesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Çalişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (EA) Çalişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (Ikinci Öğretim) (EA) Iktisat (EA) Iktisat (Ikinci Öğretim) (EA) Işletme (EA) Işletme (Ikinci Öğretim) (EA) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (EA) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Ikinci Öğretim) (EA) Uluslararasi Ilişkiler (EA) Uluslararasi Ilişkiler (Ikinci Öğretim) (EA) Iletişim Fakültesi Gazetecilik (SÖZ) Gazetecilik (Ikinci Öğretim) (SÖZ) Halkla Ilişkiler ve Tanitim (SÖZ) Halkla Ilişkiler ve Tanitim (Ikinci Öğretim) (SÖZ) Radyo Sinema ve Televizyon (SÖZ) Radyo Sinema ve Televizyon (Ikinci Öğretim) (SÖZ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (SAY) Bilgisayar Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Çevre Mühendisliği (SAY) Çevre Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Elektrik Mühendisliği (SAY) Elektrik Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (SAY) Elektronik ve Haberleşme Müh(Ikinci Öğretim) (SAY) Endüstri Mühendisliği (SAY) Endüstri Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Inşaat Mühendisliği (SAY) Inşaat Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Jeofizik Mühendisliği (SAY) Jeofizik Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Jeoloji Mühendisliği (SAY) Jeoloji Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Kimya Mühendisliği (SAY) Makine Mühendisliği (SAY) Makine Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Mekatronik Mühendisliği (SAY) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (SAY) Metalurji ve Malzeme Müh (Ikinci Öğretim) (SAY) Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği (SAY) Bilgisayar Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Elektrik Öğretmenliği (SAY) Elektrik Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Elektronik Öğretmenliği (SAY) Elektronik Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Otomotiv Öğretmenliği (SAY) Otomotiv Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SAY) Tip Fakültesi Kocaeli Sağlik Yüksekokulu Ebelik (SAY) Hemşirelik (SAY) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|