Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istanbul, marmara, ünide, zafer, öğrencilerin

Marmara Üni.'De Zafer Öğrencilerin - İstanbul

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmara Üni.'De Zafer Öğrencilerin - İstanbul

Marmara Üniversitesi'nde yönetmelik değişikliğne kazanılmış hakları elinden alındığı için dava açan öğrenci davayı kazandı

Marmara Üniversitesi'nde 24082008 tarihinde değiştirilen ve yeni kayıt olanlarla hazırlık sınıfını bitirip birinci sınıfa başlayan öğrencilere de etki eden yönetmelik, geçme notlarını 50'den 65'e yükseltmiş, bütleri kaldırmış, ikinci sınıftan üçüncü sınıfa geçme ve mezun olma koşulu olarak 180 not ortalamasını şart koşmuştur 2008'den önce üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin kazanılmış haklarını elinden alan bu ağır yönetmelik, öğrencilerin mağduriyetine sebep olmuştur

2008'den önce üniversiteye kayıt yaptırmış öğrencileri de bu yeni yönetmeliğe tabi tutarak öğrencileri hak gaspına maruz bırakan üniversiteye, Marmara Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci tarafından dava açılmış ve kazanılmıştır

Sıra Diğer Öğrencilerde

Ancak davanın ferdi olması, her mağdur öğrencinin dilekçeyle rektörlüğe başvurarak haklarını talep etmesini gerektirmektedir Sonuç üniversitenin insiyatifinde olduğu için red cevabının gelmesi olası olsa da sınav dönemi öncesi hukuki olarak emsal davaya eklemlenilemeyeceği için rektörlüğün karşısına ilk etapta dilekçelerle çıkılması uygun görülmüştür Olumlu bir cevap durumunda, dilekçe vermeyenler haklardan yararlanamayacağı için, herkesin dilekçeyi doldurup sınav döneminden önce bizzat rektörlüğe teslim etmesi büyük önem taşımaktadır

Emsal dava yalnızca 2008-2009 eğitim-öğretim yılından önce okula kaydını yaptırmış, ancak 2008'deki yönetmelikten etkilenmiş tüm öğrenciler için geçerlidir Sonucun red gelmesi durumunda Marmara Üniversitesi öğrencilerinin hukuki mücadelesi devam edecektir

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

Üniversitenize 200 – 200 eğitim öğretim yılında kayıt yaptırdım

Kayıt yaptırdığım tarihte geçerli olan Sınav Yönetmeliği 24082008 gün 26977 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sınav Yönetmeliği'nin 42 maddesi ile yürürlükten kaldırıldı ve intibak geçici 1 madde ile; Bu yönetmeliğin yürürlük tarihinden önce kayıtlı öğrencilerden sadece kayıt dondurarak veya hazırlık sınıfını bitirerek bu yıl birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin yeni yönetmelik, diğer öğrencilerin ise eski yönetmelik hükümlerine tabi olacağı, belirtilmiştir

Aynı konumdaki öğrencinizin açtığı iptal davasında İstanbul 1 İdare Mahkemesi 10092009 gün 2009/931 sayılı kararı ile davacının bizzat yönetmelik hükmü ile eski yönetmeliğe tabi olduğunu, kayıt yaptırdığı 2006-2007 yılında geçerli olan yönetmelik hükümleri uygulanması gerektiğinden hakkındaki işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı benim durumuma da emsal olduğundan karar gereği bu öğrenciye verdiğiniz tüm hakların tarafıma da verilmesini, hakkımda eski yönetmeliğin uygulanmasını,

Sınav dönemi içinde olduğumuzdan konunun önem ve aciliyetine nazaran yapacağım işlemlere esas olmak üzere dilekçeme ivedi cevap verilmesini saygı ile talep ederim

Fakülte Adı: …/…/2010

Kampüs-Bölüm:

Öğrenci No: İsim-İmza
TC Kimlik No:

ÖHA
Öğrenci Haber Ajansı

NOT 1: Dilekçe Örneği'nde bazı bölümler kaymış olabilir Marmara Ünviersitesi'nde okuyan arkadaşlar varsa Düzenli Dilekçe Örneği için OGRENCIAJANSICOM adresine yada özel mesaj yolu ile bana başvurabilirsiniz

NOT 2: Umarım böyle bir durumda web sitesi vermek forum kurallarına aykırı bir durum teşkil etmemektedir Eğer forum kurallarına aykırı ise sözkonusu web sitesi kaldırılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com