İstiğfarin En Üstünü

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarin En Üstünü

İSTİĞFARIN EN ÜSTÜNÜ
Şeddâd İbni Evs radıyallahu anh’ten rivayet edildiğine göre, Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
Allahım, sen benim Rabbimsin Senden başka ilah yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur
Resûl-i Ekrem sözüne şöyle devam etti:
“Her kim, bu seyyidü’l-istiğfârı sevabına ve faziletine bütün kalbiyle inanarak gündüz okur ve o gün akşam olmadan ölürse cennetlik olur Yine her kim, sevabına ve faziletine gönülden inanarak gece okur ve sabah olmadan ölürse cennetlik olur
Buhârî, Daavât 2, 16; Ebû Dâvûd, Edeb 100–101; Tirmizî, Daavât 15

Alıntı Yaparak Cevapla

İstiğfarin En Üstünü

Eski 08-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarin En Üstünü

Alıntı:

güller´isimli üyeden Alıntı

İSTİĞFARIN EN ÜSTÜNÜ

Allahım, sen benim Rabbimsin Senden başka ilah yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur

[/color][/size][/font]

Allahım, sen benim Rabbimsin Senden başka ilah yoktur

Beni sen yarattın Ben senin kulunum

Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım İşlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım

Bana lutfettiğin nimetleri yüce huzurunda minnetle anar, günahımı itiraf ederim

Beni affet; şüphe yok ki günahları senden başka affedecek yoktur

Ezelde sana verdiğim sözümde ve vaadimde, gücüm yettiğince durmaktayım diyoruz ama sözûmüzde sadik degilsek, sadik kalamiyorsak, dille getirgimiz istigfar geçersiz mi acaba??

Alıntı Yaparak Cevapla

İstiğfarin En Üstünü

Eski 08-23-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarin En Üstünü

İnsanlar dünyaya günahsız ve masum olarak gelirler sonra bu yolda doğruluktan ayrılan insan kalbinde yanan imam nurunu kararır bunu temizlemezse tövbe ile imanın nuru tamamen kararır vr haya etmez bir günahkar olur
Bir hadiste denirki:
İnsan günah işleyince, kalbinde bir siyah nokta belirir

Tevbe ile hemen onu silmezse, o nokta kalbinde öylece kalır

Sonra ikinci bir günah işlerse, kalbinde bir nokta daha belirir

Yani günah işleme fikri artık onun dimağında gelişmiş olur

Nasıl ki merdivenin ilk basamağına adım atan bir insan, ikinci basamağa adım atma fikrine de hazırlanır

İkiye atan, üçe çok rahat adımını atar ve bir kere günah istikametinde perdeyi yırtınca -Allah korusun- artık sıkılmadan, haya etmeden, peşi peşine çok günahlar işleyebilir

ve günah merdivenlerinden aşağıya, gayyaya doğru gitmeye başlar

Onun için yine büyük bir söz sultanı diyor ki:
“Herbir günah içinden küfre giden bir yol vardır
Tevbe, bu yolları tıkama, aşağıya doğru atılan adımı değiştirme, insanı Allah’a götüren helezona girdirme ve Allah’a yükseltme gayretidir

Tevbenin iki yönü vardır

Bunlardan birincisi bize, ikincisi ise Cenâb-ı Hakk’a aittir

İşte bu mana içindir ki, Efendimiz: “

Men tâbe tâbellah Tevbe edene Allah da tevbe eder

buyuruyor
Bizden tevbe Allah’a dönmektir

Allah’ın tevbesi ise rahmetiyle bize teveccüh buyurup, kapısını yeniden açmasıdır

Biz yoldan çıkmakla, Allah’ın bize bakan bütün pencereleri kapanmış, bütün menfezleride tıkanmış oluyor

Sonra da pişmanlık duyuyor ve: “Neden yaptık? Niçin fıtratımıza zıt bir yola girdik? diyoruz

Biz içimizden kendimizi düzeltmeye başlarken ve nedamet hissiyle çırpınıp bir metafizik gerilime geçerken, birdenbire bakıyoruz ki, kapılar-menfezler bize yeniden açılmaya başlanmış Birincisi bizim tevbemizdi
Yani o, bir niyet, bir düşünce ve bizi kıvrandıran bir nedametti İkincisi de Allah’ın tevbesi O da bize kapıyı ve menfezleri açtı ve

Kullarım Ben sizi unutmadım, terketmedim, siz Beni hatırladığınız sürece; ahd-ü peymanınızı elli defa dahi bozsanız Beni burada bulacaksınız

dedi Evet, O Erhamürrahimindir Ne yaparsak yapalım dilimizden: “Ya Erhamerrahimin irhamna ya Gafûr ya Gaffar veğfirlenâ zünûbenâ ve tecavez ann seyyiatinâ” demeyi düşürmemeliyiz
Kabul oldu olmadı düşüncesi yanlıştırşeytanın her yönden telkinidir biz vazifemiz olanı nasip oranında yapalım
Rububiyete karışmıyalım

Alıntı Yaparak Cevapla

İstiğfarin En Üstünü

Eski 08-23-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarin En Üstünü

abla anlatamadim galiba, demek istedigim bu istigfar okumak ya da ezberden okumak ya da defalarca tesbihini alip sôylemek ne kadar etkili olur cünki manasiyle okunmadigi için hayata uygulamadigi için sôzûmde durmadigi için bu istigfari sôylemek ne kadar faydali olur

Allahim bizi affet demeyile ve ezelde sana verdigim sözûmde durmaktayim demekle fark var, bu istigfar diye papagan gibi tekrarlamak anlamsiz gelir fiilen uygulanmasa , istigfari okurken bize takilan bunlar oldu, bu yûzden yazdik, yoksa kar$i degiliz

Alıntı Yaparak Cevapla

İstiğfarin En Üstünü

Eski 08-23-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarin En Üstünü

İhvan oku ne olursa okubilincli veya bilincsiz
Zikir hem kalple hem dille yapılandır
Tövbe edenler vardır ,buda tövbe gerektirir denir
Bu düşünmeyi gerektirir
cekilen her zikir içte makes bulmalı
Hani derlerya Sahabelerle aramızda bir karış mesafe var
bu dil ve kalp usuru
bu yeise sürüklemesin sizi
bu soruyu düşünmek ve sormak bile bir lutuf
tövbe nasıl çekilirse cekilsin kalptekisiyahlığı temizler
örnek ilaç alırsın hastalığı içerden tedavi eder görmezsin
bir hastaya inanarak bak bu şifa bulacağın bir iksir diye dr verse hasta buna inansa ,içtiği şekerli su bile olsa şifa bulur
Onun için tövbede çekmeden bile içte duyulan pişmanlık ve üzüntü bile en büyük tövbedir
Siz cekin ilacınızı alın
Rabbim bunu kalpte ve dilde yaşantımızdaki şükrümüzün azlığı karşında vazifelerimizin şuurusuzluğu karşısında içimize duyurup,ğözyaşları ile tövbe nasip edecektir

Alıntı Yaparak Cevapla

İstiğfarin En Üstünü

Eski 08-23-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

İstiğfarin En Üstünü

sevginura katılmamak elde değil papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyoruz ama değişmiyorsa birşeyler tevbemizi yeniden gözden geçirmeliyiz diye düşünüyorum

Fakat tevbe edenler,kendini onaranlar ve gizlediği gerçeği açıklayanlar hariçİşte onların tevbelerini kabul edeceğim Zira sadece benim tevbeleri çokca kabul eden mnerhameti sonsuz olanBkara 160 bir öncekiş ve bir sonraki ayetle beraber okunursa daha iyi anlaşılır inşallah
Tevbe bie yeniden kaszanma iradesidirAllaha tevbe etmek insanın kendisini yeniden kazanması için Allahtan yardım talebidirbu bir onarımdır''Allahım ben kendimi kaybetmişim Fakat kendimi yeniden kazanmak istiyorum Kendimi onarmama yardım et ''
bunu yürekten talep edenlere Allah yardım eceğini vaad etmektedir
sürçi lisan etti isek affola

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com