![]() |
Mariya Şerifoviç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mariya ŞerifoviçÜnlüadı= Marija SerifovicResim= başlık= Doğum tarihi= 14 Kasım 14 Kasım Gregorian Takvimine göre yılın 318 ![]() ![]() ![]() 1984Ölüm tarihi= Doğduğu ülke= bayrakSırbistan Kragujevac SırbistanÖldüğü ülke=Eğitim=Meslek= Şarkıcı Mariya Şerifoviç (Güneydoğu Avrupa'da yer alan eski Yugoslavya'nın bir arada kalan iki parçası olan Sırbistan ve Karadağ'ın oluşturduğu Sırbistan-Karadağ Devlet Birliği, 21 Mayıs günü Karadağ'da düzenlenen referandum sonucu "De Facto" şekilde ortadan kalktı ![]() ![]() Kiril: ``Ğ?аÑ?иÑ?а ШеÑ?иÑ?овиÑ?``, d ![]() ![]() 2007 Eurovision Şarkı Yarışması`nda ilk defa Yugoslavya veya Sırbistan-Karadağ olarak değil de ayrı olarak katılan Sırbistan adına yarışmıştır ![]() ![]() İlk albümü olan ``Naj, najboljayı 2003`te yapmıştır ![]() ![]() 2004`te Budva Festivali`nde ``Bol do Ludila`` adlı şarkısıyla birinci olmuştur ![]() 2005 yazında ``Agonija`` isimli single`ını çıkarmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci albümü olan ``Bez Ljubavi``(Aşksız) 2006`da çıkmış ve oldukça başarılı olmuştur ![]() 2007 yılının başlarında ise ikinci single`ı olan ``Bez Tebe``(Sensiz) müzik marketlerde yerini almıştır ![]() Bir röportajda `` Türkiye benim de ülkem sayılır`` diyen Mariya, tatillerde birçok kez Türkiye`ye geldiğini söylemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Linkler CommonsMarija Å*erifoviÄ?[http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Esc 1 ![]() müzisyen-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Mariya Şerifoviç maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|