Milkshake |
08-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MilkshakeMilk Shake Amerikan fastfood sanayisinde yaygın bir içecektir Ilk olarak 1880lerde viskinin yanında ağırlığını düşürmek için kullanıldığı tahmin edilmektedir Dondurmalı soğuk sütlü yazların vazgeçilmez içeceğidirBesin değerleri yüksektirçok şekerlidi İçindekiler Büyük bir top dondurma (Aromasına Siz Karar Verebilirsiniz genellikle çilekli sade ve kakaolu tercih edilmektedir) buzSoğuk Süt Aromasına bağlı çilekli dondurma kullanıyorsanız ; Çilek Çikolatalı dondurma kullanıyorsanız ; kakao tozu veya kaliteli bitter çikolata Muzlu dondurma kullanıyorsanız ; Muz Ve isteğe bağlı içine şeker,naneli şeker atılabilirüstüne kremşanti eklenebilir Hazırlanışı Muzlu ve nane şekerli olarak varsayarak başlıyorum;Büyük 2 top muzlu dondurma , muz , naneli şeker , buz ve süt blendıra atılırYaklaşık 2 Dakika boyunca köpürene kadar karıştırılır isteğe bağlı muz püresi karıştırılabilir veya dilim muz koyulabilirHemen servis edilir isteğe bağlı üstüne kremşanti, muz , çilek vb meyveler eklenebilir besin Değerleri Milkshake (American/fast food)Enerji 140 kcal 580 kJKarbonhidrat 18-27 gŞeker 18-27 gDonmuş Yağ 2-5 gProtein 35 gKalsiyum 130 mg 13% Kaynak: USDA (Amerikan Besin Konseyi) Dış bağlantılar [http://wwwkokteyllcom/recipephp?recipeid=70] Milkshake Hazırlanması [http://wwwnalusdagov/fnic/foodcomp/search/] Besin Değeleri[USDA] Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Milkshake maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|