![]() |
Hz.Ali (R.A) İle İlgili Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Ali (R.A) İle İlgili HikayelerPapaz ve Hz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -10 mil uzakta su var ![]() Hz ![]() ![]() ![]() - Oraya gitmeye gerek yok şurayı kazın ![]() İşaret edilen yer kazılır ![]() ![]() ![]() Hazret-i Ali r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilisenin Papazı diğer kilisedekiler uzaktan onları seyretmektedirler, durumu görünce, Sevinç içinde Hz ![]() -Peygambermisiniz? ![]() ![]() ![]() ![]() -Hayır ben peygamber değilim, ama son peygamberin dâmâdı ve halifesiyim! Papaz hemen kelime-i şehâdet getirerek Müslüman olup şöyle der: -Ey mü'minlerin emiri! Bu kiliseyi, bu taşı kaldıran zâtı bekleyip görmek için yapmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-ü Ali buyurdu ki: -Allahü teâlâya hamd olsun! Ve râhib orduya katılıp, şehit olmak saâdetine kavuşur ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- Hz ![]() Gerçekliğinden kesin olarak emin değilim fakat Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- Bir genç bir kıza yüreğini kaptırmış ![]() ![]() ![]() ![]() -Sana kızımı bir şartla veririm ![]() ![]() Ali ki Allah'ın kılıcı Ali ki heybeti cihana değer ![]() Ama genç aşkını bastıramamış ![]() ![]() ![]() -İşte şu ağacın gölgesinde Dinleniyor ![]() Genç ağacın yamacına yaklaşmış Belinden kılıcını çıkarmış Tam Alinin kellesini alacakmış ki kılıç elinden düşmüş Ali sesden uyanmış hemen kılıcı yerden almış Ve sormuş -Delikanlı neden beni öldürmek istedin Genç gayet sıcakkanlı bir şekilde -Bir kıza sevdalandım Babasına gittim istedim Babası ancak senin kelleni götürürsem kızını verecekmiş Hz Ali elindeki kılıcı gencin eline vermiş -HADİ DAHA NE DURUYORSUN EĞER BAŞIM İKİ GÖNÜL ARASINA GİRMİŞSE BU KELLE BU GÖVDEYE HARAMDIR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- Birgün ashab Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Birisine iyilik etseniz, o da size kötülük etse ne yapardınız? Cevap verdiler: - Yine iyilik ederiz ![]() - Yine kötülük yapsa? - Biz yine iyilik ederiz? - Yine kötülük yapsa? Ashab cevab vermedi, başlarını öne eğdiler ![]() ![]() Bu sırada Hz ![]() ![]() ![]() - Ya Ali, iyilik ettiğin biri sana kötülük etse ne yapardın? - Yine iyilik ederdim ![]() - Yine kötülük yapsa? - Yine iyilik yapardım ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rasulallah, Ali?yi çok sevmenizin sebebini şimdi anladık, dediler ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|