![]() |
Tıkandı Baba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tıkandı BabaSultan Mahmut kılık kıyafetini değiştirip dolaşmaya başlamış ![]() ![]() ![]() Tıkandı Baba, çay getir! ![]() ![]() Tıkandı Baba, kahve getir! ![]() ![]() Bu durum Sultan Mahmut'un dikkatini çekmiş ![]() – Hele baba anlat bakalım, nedir bu Tıkandı baba meselesi? – Uzun mesele evlat, demiş Tıkandı baba ![]() – Anlat Baba anlat! Merak ettim deyip çekmiş sandalyeyi ![]() Tıkandı baba da peki deyip başlamış anlatmaya; Bir gece rüyamda bir çok insan gördüm, her birinin bir çeşmesi vardı ve hepsi de akıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sefer içimden "Onlarınki kadar akmasa da olur, yeter ki eskisi kadar aksın" dedim ve uğraşırken oluk tamamen tıkandı ve hiç akmamaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tıkandı Baba'nın anlattıkları Sultan Mahmut'un dikkatini çekmiş ![]() "Her gün bu adama bir tepsi baklava getireceksiniz ![]() ![]() Sultan Mahmut'un adamları peki demişler ve ertesi akşam bir tepsi baklavayı getirmişler ![]() ![]() ![]() – "Uzun zamandır tatlı da yiyememiştik ![]() ![]() ![]() ![]() Taze baklava, güzel baklava! Bu esnada oradan geçen bir adam baklavaları beğenmiş ![]() ![]() Müşteri baklavayı alıp evine gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müşteri hiçbir şey olmamış gibi: "Baba baklavan güzeldi ![]() ![]() ![]() ![]() "Bizim Tıkandı Baba'ya bir bakalım" deyip Tıkandı Baba'nın yanına gitmiş ![]() ![]() ![]() – "Tıkandı Baba sana baklavalar gelmedi mi?" demiş ![]() – Geldi sultanım! – Peki ne yaptın sen o kadar baklavayı? – Efendim satıp evin ihtiyaçlarını giderdim, sağ olasınız, duacınızım ![]() Sultan şöyle bir tebessüm etmiş ![]() "Anlaşıldı Tıkandı Baba anlaşıldı, hadi benimle gel" deyip almış ve devletin hazine odasına götürmüş ![]() "Baba şuradan küreği al ve hazinenin içine daldır küreğine ne kadar gelirse hepsi senindir" demiş ![]() ![]() "Baba senin buradan da nasibin yok ![]() ![]() "Alın bu adamı Üsküdar’ın en güzel yerine götürün ve bir tane taş beğensin ![]() ![]() Padişahın adamları 'peki' deyip adamı alıp Üsküdar’a götürmüşler ![]() Baba hele şuradan bir taş beğen bakalım, demişler ![]() Baba, "niçin?" demiş ![]() "Hele sen bir beğen bakalım" demişler ![]() ![]() "Ne olacak şimdi" demiş ![]() "Baba sen bu taşı atacaksın ne kadar uzağa giderse o mesafe arasını padişahımız sana bağışladı" demiş ![]() Adam taşı kaldırmış tam atacakken taş elinden kayıp başına düşmüş ![]() ![]() ![]() VERMEYİNCE MABUD, NEYLESİN SULTAN MAHMUT ! -ALINTIDIR- |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|