Münâcât-İ Veysel Karani

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Münâcât-İ Veysel Karani

FAZİLETİ:

Veysel Karani Hazretleri?ne ait olan bu münacatı okuyan kimseler, fakirlikten ve her türlü beladan Allah?ın izni ile muhafaza olunurlar Çokça okunması tavsiye olunmaktadır

? Ey yüce Rabbim ! Ben senin aciz,biçare kulunumSana layık,sana yakışır bereketli,feyizli kelimelerle dua edip yalvarmayı bilemiyorumAncak,senin yüce katında büyük kıymet ve değeri olduğuna inandığım,senin sevgili kulun Veysel Karani?nin şu dua ve münacatı ile sana dua ediyor ve yalvarıyorumAllâh?ım ! Ona açtığın şu yüce dergahının lutuf kapısını,rahmet ve lutfunla bana da aç Yâ Rabbi !?İşte o sevgili kulunun duasıyla,onun söylediği gibi,ben aciz,biçare kulunda dua ediyor ve diyorum:

Okunuşu:

1İlâhi ! Ente Rabbi,ve enel?abdü

Ve Entel?Hâliku,ve enel?mahlûku

2 Ve enter?Rezzaku,ve enel?merzûku,

Ve Entel?Mâlikü,ve enel?memlûkü

3 Ve Entel?Azîzü,ve enez?zelilü,

Ve Entel?Ğaniyyü,ve enel?fakîru

4 Ve Entel?Hayyü,ve enel?meyyitü,

Ve Entel?Bâki,ve enel?fani

5 Ve Entel?Kerîmü,ve enel?leîmü,

Ve Entel?Muhsinü,ve enel?müsîü

6 Ve entel?Ğafûru,ve enel?müznibü,

Ve Entel?Azîmü,ve enel?hakîru

7 Ve Entel?Kaviyyü,ve enez?zaifü,

Ve Entel?Mu?ti,ve enes?sâilü

8 Ve Entel?Emînü,ve enel?haîfü,

Ve Entel?Cevvâdü,ve enel?miskînü

9 Ve Entel?Mücîbü,ve ened?dâî,

Ve Enteş?Şâfi,ve enel?merîzu

10Fağfirli zünûbi,ve tecâvez anni,veşfi emrâzi,yâ Allâhü,yâ Kâfi,yâ Rabbi,yâ Vâfi,yâ Rahîmü,yâ Şâfi,yâ Kerîmü,yâ Müâfi ! Fa?fü anni külle zenbinVe âğfinî min külli dâin varza anni ebeden,birahmetike yâ erhamerrâhimin

Türkçe Anlamı:

1Allâh?ım ! Sen benim Rabbimsin;Ben ise senin kulunum( Sen benim sahibimsin;ben ise senin kölenim)Sen Hâlık?sın (yaratansın);ben ise mahlûkum (yaratılanım),

2 Sen Rezzaksın (rızık verensin);ben ise merzûkum (rızık verilenim)Sen Mâliksin (mülkün sahibisin);ben ise memlûkum (sahiblenilenim)

3 Sen Azîz?sin (çok güçlüsün);ben ise zelilim (çok güçsüzüm);Sen Ğanîsin (çok zenginsin);ben ise fakirim (yoksul ve muhtacım)

4 Sen Hayy?sın (hayat-ı ebedi ile hayy?sın,dirisin);ben ise meyyitim (ölümlüyüm,ölüyüm)Sen Bâki?sin (ölümsüzsün);ben ise faniyim (ölümlüyüm,geçiciyim)

5 Sen Kerim?sin (Kerem sahibisin);ben ise leîmim (değersizim)Sen Muhsin?sin (iyilik eden,ihsan edensin);ben ise kötüyüm (kötülük eden,isyan edenim)

6 Sen Ğafûr?sun (günahları silen,bağışlayan,affedensin);ben ise günahkarım (günah işleyenim)Sen Azîm?sin (ululuk ve azamet sahibisin,büyüksün,yücesin);ben ise hakirim (küçük ve değersizim)

7 Sen Kavi?sin (güçlüsün,kuvvetlisin);ben ise zaifim (çok güçsüzüm,acizim)Sen Mu?ti?sin (verensin);ben ise sâilim (isteyen ve dilenenim)

8 Sen Emin?sin (emniyetlisin,emniyet verensin);ben ise hâifim (korkudayım,korkuluyum,emniyetsizim)Sen Cevvâd?sın (Çok cömertsin,bolbol verensin);ben ise miskinim (çok muhtacım,yoksulum)

9 Sen Mücîb?sin (duaları kabul edensin,duaların gereğini yerine getirensin);ben ise dua edenim (dua ederek istiyenim)Sen Şâfi?sin (şifa veren sensin);ben ise merîzim (hastayım)

Allâh?ım gerçek budur;Benim günahlarımı affedip bağışlaBeni azarlayıp cezalandırmaHastalıklarıma şifa ver (şifa veren ancak sensin)Yâ Allâhü,y^Kâfi,yâ Rabbi,yâ Vâfi,yâ Rahîm,yâ Şâfi,yâ Kerîm,yâ Müâfi ! Allâh?ım,benim bütün günahlarımı bağışla,beni affet,benim bütün dertlerime devalar ver,afiyetler nasib eyleBeni ebedi olarakrızana ve hoşnutluğuna eren kullarından eyle,ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Allâh?ım ! Beni rahmetinle muamele eyle ! Âmin !

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com