|
|
Konu Araçları |
dizelerinde, emre`nin, mevlana, reenkarnasyon, yunus |
Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde Reenkarnasyon |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde ReenkarnasyonMevlana Celaleddin Rumi`nin ve Yunus Emre`nin kaynakça kısmında kaynakları belirtilen şu sözlerinde reenkarnasyonun ima edildiği ileri sürülmektedir: 'Ben de cansız varlıkken öldüm, yetişip gelişen bitki oldum; bitkiyken öldüm, hayvan biçiminde tezahür ettim Hayvanlıktan geçip öldüm, insan oldum; öyleyse ölmekten korkmak niye? Hiç daha kötüye dönüştüğüm, alçaldığım görüldü mü?'(Mevlana Celaleddin Rumi) "Ete kemiğe büründüm,Yunus olarak göründüm" Her dem yeni doğarız,bizden kim usanası"(Yunus Emre) Mevlana`nın sözleri-1,Mevlana`nın sözleri-2, Mevlana`nın reenkarnasyonla ilgili tüm sözlerini içeren iki kitaptan biri wwwspatyomcom |
Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde Reenkarnasyon |
08-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Ve Yunus Emre`Nin Dizelerinde ReenkarnasyonBu konuyla ilgili İslami alimler aynı görüşte değil Benim de ümit ettiğim ve düşündüğüm her ikisininde reenkarnasyon inancına sahip olduğu fakat alimler(!) bunu ruhsal bir tekamül düşüncesiyle söylediklerini varsayıyorlar Tekrar dünyada dirilmeyi hiç hesaba katmadan Mevlana'nın bu sözünü seneler önce görmem beni reenkarnasyona ve ölüm ötesine olan ilgimi daha çok arttırdı Çünkü dini bir kaynaktan da böyle birşeyin var olduğunu bilmek istiyordum Bu yazıyı görünce aklıma Hinduların Reenkarnasyon inancı geldi, şunu söyleyerek mesajımı sonlandırabilirim ki bir insan öldükten sonra hayvan olarak dünyaya gelmemektedir Bu düşünce sadece hinduizmdeki konuları tam olarak anlamamalarından kaynaklanmaktadır Reenkarnasyon hakkında yeterli araştırma yapmamış bireyler, Hinduizm'in bu inancını öne koşarak Reenkarnasyon'un olmayacak bir olgu olduğundan bahsederler Ama Kuran-ı Kerim'de olduğu gibi bütün dini kaynaklarda sembolik anlatımlara rastlamak mümkündür Hinduizm'de de bu konuda sembolik anlatımlar bulunmaktadır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|