|  | Havada Asılı Duran Taş-Miraç Hadisesi |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Havada Asılı Duran Taş-Miraç HadisesiPeygamber Efendiğimiz (S  A  V  ) gök yüzüne yükselirken miraç gecesi o taş üzerinden gök yüzüne çıkıyormus o taş'dan Yardım Almış İnerken Taşa Dur Demiş Taş O Şekilde Durmus ve Kıyamete Kadar O Şekilde Kalacakmış Hacer-i Muallak (Muallak Taşı) Hakkında: Dünyaya indiğinde Kabe-i Muazzama'yı inşa eden Hz  Adem A  S  aynı zamanda Mescid-i Aksa'nın da ilk inşasını yapmış  Bu Mescid de Kabe gibi Nuh tufanında zarar görmüş ve M  Ö  yaklaşık 2000 yılında Hz  İbrahim A  S  tarafından tamir edilmiş  Biliyorsunuz Hz  İbrahim Hz  Süleyman  Hz  Musa  Hz  İsa ve Hz  Muhammed S  A  V  'in atası olduğu için özel yeri var  Kabe'nin bugünkü halini de inşa etmiş  mucizesi kuma çıkmayan ayak izlerinin taşa çıkması  halen Kabe avlusunda ayak izini taşıyan Makam-ı İbrahim var  Nemrut'un Urfa'da ateşe attığı ve ateşin yakmadığı Hz  İbrahim'in yaptığı Mescid-i Aksa  bugüne kısmen ulaşmış olan El-Aksa El-Kadim mescidi  Yani 2 tane Mescid-i Aksa var  El-Kadim olan eski mescid ve El-Cedid olan yeni Mescid  Hz  İbrahim'den yaklaşık 1000 yıl sonra Hz  Süleyman zamanı    Hz  Süleyman tabii ki İslam inancına göre de Peygamber  mucizesi tüm hayvanların lisanını konuşması  Hz  İbrahim tarafından inşa edilen Mescid-i Aksa El-Kadim'i büyüterek her iki tarafta sınırlara kadar taşımış  Yahudi inancı  Hz  Süleyman'ın mirasına sahip çıkıyor  Hatta o meşhur 6 köşeli yıldız da Hz  Süleyman'ın mührü  Böyle olunca da Hz  Süleyman mabedi Yahudiler için çok önem arzediyor  İslam zamanında Kudüs  İslamiyet'in ilk Kıble'si olmuş ve namazlar Kıbleteyn'e kadar Kudüs'e yönelerek kılınmış  Miraç hadisesi de buradan olunca ve Kudüs  Kabe-i Muazzama'dan  Medine-i Münevvere'den sonra en kutsal yer ilan edilince (Mescid-i Aksa'da kılınan 1 vakit namaz 500 vakte eşdeğer kıymette) İslam orduları "zenginlik" anlamına gelen Mısır'dan önce veya "Ortodoks kilisesi" anlamına gelen İstanbul'dan önce kudsiyet arzeden buraya yönelmiş   Resim-4 Kubbet-üs Sahra'nın (Dome of the Rock) içeriden görünüşünü gösteriyor  Kubbet-üs Sahra'nın içinde tam merkezde dev bir taş var  Peygamberimiz A  S  V  bu taşın üzerinden Burak'a binerek Mirac'a yükselmiş  Bu taş  Hacer-i Muallak  hani havada asılı durduğu söylenen taş  Kısmen altına inebiliyorsunuz  gerisi kapalı  Kudüs  ilk olarak Hz  Ömer tarafından fetholunmuş  Sur içinde Hz  Ömer mescidi var  Sonra tüm Hristiyan alemi ayaklanmış ve onların cihadı "Haçlı Seferleri" The Crusaders başlamış  Richard the lion hearted  Aslan yürekli Rişar Kudüs'ü geri almış ki ta Selçuklu Sultanı Selahaddin-i Eyyubi Hz  fethedene kadar    Yani Kudüs Hristiyan dünyası için "Haçlı Seferi" düzenleyecek kadar önemli    Selahaddin-i Eyyubi Hz  Cizre'li kürt asıllı  devrin evliyası bir hükümdar  Kudüs fethi ile ganimetine 100  000 arap atı düşmüş  "Ben bu servetle yaşayamam" deyip sabaha kadar atları fakir halka sadaka diye dağıtmış  Öldüğünde ise kefen alınacak bile parası yokmuş  Kefen satan esnaf helallık vermese imiş o koca hükümdarın cenaze namazı kılınamayacakmış  Bugün bunları Kudüs'ün Müslüman halkından dinlemeniz  aralarında "ben Eyyubi nesliyim" diye iftihar edenleri görmeniz mümkün  İşte Mescid-i Aksa El-Cedid'i inşa eden  Miraç'a çıkılan taşın üzerine Kubbet-üs Sahra'yı inşa eden Selahaddin-i Eyyubi Hazretleridir  Yapıldığı kot (elevasyon) Hz  Süleyman mabedinin üstünde kalıyor  Yani Mescid-i Aksa El-Cedid  Hz  Süleyman mabedinin harabesi üzerine yükselmiş  Kavga burada başlıyor    ****Alıntıdır*** | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |