Meditasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meditasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Yeni başlayan arkadaşlar ?Nereden Başlayacağım?? diye soru sorduğu zaman, bende dâhil olmak üzere birçok kişinin diyeceği ilk kelime; Meditasyon?dur Bu yazımda size bunu yani meditasyonu anlatacağım!

Meditasyon, en yalın tanımı ile; Düşüncelerin durduğu farkındalık halidir Biraz daha açıklamak gerekirse, şimdi içinizden ?Spatyom? diyin Fark ettiyseniz, sanki kafanızın içerisinde bir ağız ?Spatyom? dedi İşte bunlar düşüncelerdir Düşünceleriniz yok ve bilinciniz açıksa, siz meditasyon yapıyorsunuz demektir

Meditasyon, en yalın farkındalık tekniğidir Bir din, inanç, öğreti, ritüel değildir O sadece farkındalığınızı daha üst seviyelere çıkartmanızı sağlayan bir tekniktir Meditasyonun nasıl çalıştığını ise şöyle açıklıyabiliriz; Bildiğimiz gibi hepimizin 7 tane ana enerji çarkı vardır (Çakralar) Ve meditasyon esnasında, evrendeki kozmik enerji enerji çarklarınıza akarak, enerji çarklarınızı temizlemektedir Böyleliklede, farkındalığız artar ve bilinciniz yükselir

Meditasyon diyince hemen aklımıza turuncu kıyafetli, saçı olmayan insanlar, auum diye tekdüze okunan dualar (Mantralar) veya garip el hareketleri (Muntralar) gelir aklımıza Doğrudur ki bunlar, meditasyonu bir öğreti haline getirip, onun yalınlığını öldürmeye çalışan insanların işidir Meditasyon yapmak için bunlardan hiçbirine ihtiyacınız yoktur, sadece sessiz bir ortam işinizi görecektir (Meditasyon yapmaya alıştıkça, artık çok kabalık ve sesli ortamlarda bile meditasyon yapabilir hale geleceksiniz)

Düzenli olarak meditasyon yapmak, hayatınızda mucizevi değişikliklere yol açacağından emin olabilirsiniz İlk başarda 10 dakika olarak başlamanız ve bu süreyi arttırmanız çok idealdir Şunu bilmeniz gerekir ki; Meditasyon yapmadan Telekinezi, Astral Projeksiyon, Büyü vs gibi çalışmalar yapamazsınız Çünkü bunların hepsi enerjiye dayılı uygulamalar, meditasyon ise enerjiyi arttırmak ve yönlendirmek için bir tekniktir

Peki Meditasyon Nasıl Yapılır?

Meditasyon nasıl yapılır ile nasıl düşüncelerimi durdururum soruları eş değerdedir bana göre Düşüncelerinizi durdurmanın en ideal yolu kesinlikle İZLEMEK?tir Bir şeyleri izleyerek, düşüncelerinizi durdurabilirsiniz Bu nefes, nesne veya herhangi bir şey olabilir Burada anlamanız gereken şey bunlar bir tekniktir (Biliyorum, meditasyon içinde bir teknik dedim ve teknik içerisinde teknik biraz garip kaçabiliyor ama böyle) Gerçekten bir nesne vs izlediğiniz zaman kafanızın içerisinde duran ağzın artık konuşmadığını fark edeceksiniz

Ama burada önemli bir nokta var ki oda meditasyon tekniklerine takılı kalmamanızdır Teknikler sizin işinizi kolaylaştırır ve zaman içerisinde artık direk kendinizi hiçliğe bırakmayı öğreneceksiniz

Bir dere düşünün ve derenin karşısında kocaman bir hazine duruyor (Bu ulaşmak istediğimiz farkındalık seviyesi olsun, mental diyoruz biz buna) Ama derenin içerisinde timsahlar (EGO) var Bu dereyi timsahlar ile boğuşmadan geçmek için ise bir kayığa ihtiyacımız var İşte bu kayık, bizim meditasyon tekniğimiz oluyor Ama burayı vurgulamak istiyorum, bir süre sonra bu kayığı bırakmamız gerekiyor ve dereyi kendi başımıza geçmemiz gerekiyor Ama merak etmeyin, kayık sayesinde derenin her yerini öğreniyor ve timsahlar ile uğraşmanın kolay yollarını buluyoruz

Dünya üzerinde en çok kullanılan tekniklerden bir tanesi Nefesi İzlemektir

Şimdi sessiz ve rahatsız edilemeyeceğiniz bir odaya gidin Gözlerinizi kapatın ve rahatlayın, gevşeyin Nefesi burnunuzdan alacaksınız ve ağzınızdan vereceksiniz Ayrıca omurganızın dik olması önemli İstediğiniz gibi oturabilir, yatabilir veya rahat ettiğiniz bir pozisyonda durabilirsiniz

Şimdi burnunuzdan nefes alın ve diyaframınızı doldurun Bunu yaparken, nefesinizi takip edin, onu izleyin Sonra iyice doldurduktan sonra nefesinizi yukarı doğru çıkartın ve ağzınızdan bırakın, tabii bunu yaparken de nefesinizi izlemeniz gerekiyor Bunu doğru yaptığınızı anlamanızın tek yolu, kafanızdaki ağzın durduğunu anlamaktır Eğer yaparken, düşünce yoksa, meditasyon yapıyorsunuzdur

İşte tamamen bu kadar basittir! Bu çok yüksek enerjili bir meditasyon türüdür zaten ve düzenli olarak yaptığınızda etkisini göreceksinizdir

Peki Ben İmaje Etmeye Dayalı Meditasyonlar Görüyorum Onlar Nedir?

Meditasyon tekniğinizde göz önünde canlandırma varsa, bu özel bir meditasyon türüdür Göz önünde canlandırma yaptığınız zaman enerjiyi yönlendirirsiniz Mesela meditasyon halindesiniz ve kalp çakranızın ışıkla dolduğunu imgeliyorsunuz Bu kalp çakranızı temizleye yarayan bir meditasyon yapıyorsunuz demektir

Pasif Meditasyon, Aktif Meditasyon Nedir?

Pasif meditasyon dediğimiz şey size yukarıda öğrettiğim, nefes izleme tekniğini örnek verebilirsiniz Kısacası hiçbir eylem yapmamaktır ve çok yüksek enerjilidir Aktif meditasyon ise eyleme dayalı bir meditasyondur ve Pasif Meditasyon kadar yüksek enerjili değildir

Meditasyon yapma süresi ne olmalıdır?

En başta bu süre 5 dakika olabilir ve zamanla 30 dakika, 1 saate çıkartılabilir Ama önemli olan uzun süre meditasyon yapmak değil, kaliteli meditasyon yapmaktır 10 dakika boyunca yaptığınız kaliteli, bölünmeyen bir meditasyon 1 saatlik işkence gibi gelen meditasyondan daha faydalıdır

Kitap Öneriyormusunuz?

Hayır Zaten çok basit bir şey meditasyon ve yapmanız gereken şey sık sık çalışarak düşüncesiz olarak kaldığınız süreyi uzatmaktır

NOT: Yazı tamamen bana aittir ve Spatyomcom için yazılmıştır Başka bir yerde yayımlanmasını istemiyorum Veya yayımlarken lütfen kaynak belirtin Sorularınızı ve sorunlarınızı başlık altından sorabilirsiniz

NOT 2: İnternetden bulduğum bir Nefes Tekniği yazısını ek olarak paylaştım

Sevgilerimle

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com