Eğitim Ütopyası-Kadasencan'a Aittir. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eğitim Ütopyası-Kadasencan'a Aittir.Öncelikle söyleyim,alıntı değil kendi fikrimdir ![]() başka bir sitede Kullanmayın demiyorum ![]() ![]() ![]() Sadece Kendinizinmiş gibi artistlenmeyin Kendiniz olun ekleme yapabiliyorsanız ne mutlu bana insanların benim fikirlerime saygı duyup kendilerinden bir fikir kardeşliği doğurup insanların ferahı için birlikte çalışma yapması/yapmamız hoşuma gider kıskanmam![]() ![]() Ama izinsiz kopyala yapıştır Helal değildir bunu bilelim![]() Ülkenin Eğitimine katkı sağlayacağını düşündüğüm ve Tüm insanlığa örnek bir modelleme olacağını düşündüğüm bir fikrim var bir eğitim Yönetimi sistemi diyebiliriz Olmaz demeyelim ,olcağına inanalım yeter![]() Fikrimin Ana teması yeteneklerden oluşmakta ![]() Her insanda yetenek vardır ,kesindir ![]() Benim Hiçbir yeteneğim Yok diyebilen insan ![]() ![]() ![]() Kendisini izlesin ![]() ![]() ![]() Her yeteneğe ait bir meslek tabakasıda vardır ![]() ![]() ![]() Zaten Ülkemizde okumak Kültür sahibi Olmaktan Çok meslek sahibi olmak eğilimi üzerine kuruludur Aç kalma yavrum oku,ekmek aslanın ağzında değil,midesinde erimeden kurtar vs lise mezunlarına iş yok,iki yıllıklara iş yok halk arasında bolca bu tarz uslubla konuşulur![]() Kimse mecbur kalmadıkça,Bir meslek ünvanını kazandıktan sonra, akademik kariyerini Yok işte Efendim ben Kültürel gelişimime destek olsun diye yaptımda benim para kazanmak çok sonraki amacım yorumlama yapmaz(yapsa kalpten değil yalandır),bu kelimeyi işinin doruğundayken Kendisi inanmadığı halde kendinden daha az seviyede işi bilir kişilerle sohbet esnasında iken dolaylı şekilde anlatır/havalara girer ![]() Biraz kaba bir tabirdir,lakin Okumanın net amacı karın doyurmaya ilaveten Lüks yaşayabilme arzusunun tatmin edilmesinin geçtiği yolun (hele hele ailedende bir maddi varlık gelemeyecek ise ) diploma denilen yüksek hayat aktivitelerine geçiş kartının elde edilmesiyle oluşturulan merdiven basamaklarından birleşmesidir Bana kalırsa gerek var ama usulunce![]() ![]() ![]() Ülkemizde sınıf tekrarı yapmamış insanların üniversite mezunu oldukları anda ortalama 16 yıllık bir eğitim zamanı geçiyor ![]() ![]() ![]() Koca bir yazık ![]() ![]() ![]() ![]() 16 sene Çöp kutusuna ![]() ![]() ![]() Ezber yaparak anlamadan sevilmeden harcanmış koskoca 16 sene ![]() ![]() ![]() bu ülkede 16 yaşına varamadan Hakkı rahmetine kavuşmuş Çok ça vatandaşımız var ![]() ![]() ![]() Yazık değilmi ![]() ![]() ![]() Eğer bunun uzmanlar tarafından 16 sene olmasına karar verildiyse,ki verilmiş ki uygulanıyor,seneyi azaltamıyorsak sistemde sadeleştirme ve insan yeteneklerine ve karakterlerine göre sınıflandırma yapmaktır talebim ![]() İş okul öncesi eğitim,çocuk gelişimi ana okul kreş gibi zaman dilimlerindeki uzman öğretmen kadrosundan geçmekle başlıyor ![]() Dediğim sistemin ilk basamağı şu yoruma uygun kişiler ile gerçekleştirilmez :lisede çocuk gelişiminden mezun olmamış ,stajyerlerin ve açık öğretimde okuyup anaokulunda ablalık yapan,kendilerine saygıyı öğrensinler diye öğretmen dedirtmeye çalışan lolipop çizdirerek ağaç yaptırdığını sanan ve gün geçirerek ülkeye bir hizmet adamı yetiştirdiğini unutan ve bu hazla çalışan çocuk işçilerle olmaz ![]() ![]() ![]() Öğretmenler; Birkere her çocuğun günlüğünü tutmalı ,aynı öğretmenlerin analizi çok iyi olmalı,öğrencilerin davranış biçimlerini ,yeteneklerini çok iyi analiz etmeli ![]() ![]() ![]() vücud fonksiyonları iyi incelenmeli,Gıdalara eğilimleri iyi incelenmeli ![]() ![]() ![]() Diğer arkadaşları ile uyumu iyi analiz edilmeli ![]() ![]() ![]() Bu analizlerin bilgi günlükleri oluşturulmalı ![]() ![]() ![]() ve anket sistemiyle herçocuğun sanal ortamda kriterlerini analliz eden ve öğrenciye en uygun yapısına en uygun seveceği mesleği kendisini tanımlayan mesleği yapmasını sağlayan paket programlar oluşturulmalı ![]() ![]() ![]() Her öğrenci için adılan her adımın sonucu şu olmalı :çok ilerde yeteneğine ve sevebileceği en uygun mesleğe doğru yöneltmeli ![]() ![]() ![]() Yeteneklerin genel yapısı ilk okul seviyesinde sınıflandırılmalı ![]() ![]() ![]() ülkenin tarihi ,dünyanın genel tarihi ,dil ve edebiyat bir sınav stresi yaşatılmadan anlatılmalı,öğretilmeli,eğitilmeli ![]() ![]() ![]() Ve bu gibi kültürel dersler ilk okul sonrası zorunlu ders olarak verilmemeli ![]() ![]() (çünkü amacından sapıyor)Ve en önemlisi eğitim yöneticileri ve okul sahipleri açısından yapılan baskılardan yola çıkarak !!! ÖĞRENCİ GELİR KAYNAĞI DEĞİLDİR Böyle olsa bile düşünceniz bu olmamalı![]() ![]() bunu bilin ![]() ![]() Kimse zorla müşteri yapılmaz![]() Bir yandan ülkenin istatistik kurumu tarafından yapılması gerekli olan şey şudur : alınan genel ülke verilerine göre meslek gruplarında bir çan eğrisi yapılmalı en çok niteliksel iş gruplarından başlayarak en az gerekli meslek gruplarına doğru bir öğrenci yetiştirilmesi ayrıca gereksinimi sağlayacak öğrenci sayısının bu bağlamda yeterliliği sağlanmalıdır ![]() Sınıf geçmeyi zorlaştırmak adına yapılan,Çokça gerekli olmayan derslerin ,tekrar ders olarak fakat daha az ünite ile detaylara inmeden olayın özünün anlatıldığı modüler bir yapıda olması gereklidir,Öğrencilerin ders periyodları sonrası sınava tabi olmadan ,olayın özünün herhafta yapılacak kompozisyon yazılarına döktürülerek ve bunlarda oluşacak bilgisel ve duygusal verilerden yola çıkarak,derste verilen konulara öğrencinin bilgi yeterliliği yine uzman öğretmenler tarafından analiz edilmeli, analiz sonucunda zayıf kalan bu öğrenciler için ayrı bilgi tedariği sağlanacak sınıflarda özenle eğitilmeli ,her kademe öğreticiye ihtiyaç duyarak her öğrencinin bilgi kimliğini saptayacak kadar öğretmen kademelerine ihtiyaç duyulmalı ve yine kompozisyonların değerlendirilmelerinden alınacak puanlar ile konusu geçen kültür derslerine değil Mesleki ana derslere bu puanların ilave edilmesiyle öğrencilere bir motivasyon aracı olması öğrenmeyi kolaylaştıracaktır diye düşünmekteyim ![]() Ayrıca ![]() ![]() ![]() Eğitime yandan çomak sokan,kalemlerin ortadan kaldırılması vicdan özgürlüğünden geçer ![]() ![]() ![]() Siyasetle eğitim aynı yolda yürümez ![]() ![]() ![]() Kişileri dini için,dili için,Irkı için,başörtüsü için,Oturduğu mahalle,giydiği elbise için,Fikir ayrılıkları için ayrım yapan eğitimcileri Lanetliyorum Bu gibi sebeplerden dolayı okuyamayan kardeşlerimizin hakları Haram olsun okumalarına engel çıkartanlara![]() ![]() ![]() Şu Şu kural var gibisinden eleştiri yapılmasın ![]() ![]() ![]() ![]() Eleştirye kendinizden başlayın ![]() ![]() ![]() Kul Hakkıyla Allahın karşısına çıkanın vay haline ![]() ![]() ![]() Son cümlem olarak ; Yeteneğinize ve sevdiğiniz iş koluna uygun mesleği yapmanız,hem stresi azaltacak,ailenize yansıtacağınız sorunların olmaması ile ,huzurlu geçimin rahatlaştığı,bilmek istediğiniz yönde gereksiz bilgilerin olmadığı bir hayatta ,kendimce mükemmellikle sonuçlanacakeğitim sistemimi sizlere tanıtmış bulunmaktayım ![]() ![]() ![]() yorumlarınız ve eklemek istedikleriniz benim için önemlidir ![]() |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eğitim Ütopyası-Kadasencan'a Aittir.Aslında masaya oturup bilir kişilerle bu konu hakkında konuşulup,tartışıldığında çözümler üretilmek istenirse neler çıkar fakat buna zaman ayırmak sanıırm yapılacak en son iş buda gerçektende çok üzücü bir durum Bugün Türkiye'de 30 iş değiştirmiş fakat halen meslek edinememiş insanlar,akşam olsada eve gidip yatsak diyen,hay ben böyle işin diyen,çocukların küçük yaşta okulu bırakmaları ve sayılabilecek onca etken daha türkiyenin bu durumda ve konumda olmasındaki etken eğitimsizliktir![]() Kardeşim çok güzel bir yazı olmuş ellerine ve emeğine sağlık ![]() ![]() ![]() Saygılarımla ggwn |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eğitim Ütopyası-Kadasencan'a Aittir.Lakin durdurulmaz isem Ülkede birçok beni ve sizleri deliye çeviren kuralları ve tabuları yıkacağım Allahın izniyle ![]() ![]() ![]() Ben Birlikte çok ça yol katdeceğimize eminim ![]() Çünkü biz Gözleri kapatılan ,duyduğumuz sese göre hareket edenlerden değiliz bu yüzden böyle bir sitedeyiz zaten![]() ![]() ![]() Sesi çıkartan biziz,ister faydalı olunsun ister faydalı olmadığı düşünülsün ![]() ![]() ![]() Birgün benim gibi düşünen insanların ülkesi olacak burası ![]() ![]() ![]() Mafyaların Alem yaptığı değil ![]() ![]() ![]() bizim Allah korkumuz var ![]() ![]() ![]() Hiç kimsenin zararına gelecek bir vebal altına girmeyiz ![]() bende sana Çok Teşekkür ederim seninde emeğine sağlık ggwn ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|